Ant vandens – haiku skaitymai

Šeštadienį uostamiesčio gyventojai turėjo unikalią galimybę susipažinti su unikaliais Japonijos poezijos kūriniais. Klaipėdiečiai bei miesto svečiai trumpus eilėraštukus buvo kviečiami skaityti irstantis valtele greta Jono kalnelio. Nepanorusieji plaukti mokėsi lankstyti iš popieriaus ar netgi sukurti savą haiku.

Proga susipažinti su išskirtinės Japonijos poezijos perlais pasinaudojo dešimtys klaipėdiečių. Kelias valandas vieni kitus keisdamos grupelės kas sau tylomis, kas vienas kitam skaitė trumpus eilėraščius.

Klaipėdos apskrities viešosios I.Simonaitytės bibliotekos Regionų bibliotekų ir kultūros vadybos skyriaus vedėjos Daivos Nakrošienės teigimu, renginiu siekta gyventojams parodyti, jog skaityti galima ne tik bibliotekose ar savo namuose, bet ir gamtoje – net ant vandens.

Į valteles nelipusieji popietę su haiku eilėraščių knygomis rankose leido jaukiai įsikūrę tiesiai ant kalnelio vejos.

Renginio vietoje gyventojai turėjo galimybę susipažinti su rinktinėmis japonų literatūros knygomis, smagiai laiką leisti origami dirbtuvėlėse.

Į meną linkusieji galėjo patys išbandyti jėgas kurdami haiku – trieilius, inspiruotus gamtos didybės bei atspindinčius metų laiką.


Šiame straipsnyje: Klaipėdahaikupoezija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Matomai

Matomai portretas
sia vasara saule savo spinduliais bus smegeneles isdziovinusi, gerbiamieji haiku skaitytojai ir klausytojai....

Vytautas L.

Vytautas L. portretas
Va čia tai puiku...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių