35-metį švenčianti „Alka“ parodys folkloro spektaklį

  • Teksto dydis:

Šeštadienį 15 val. Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijoje (Statybininkų pr. 2) vyks Klaipėdos etnokultūros centro folkloro ansamblio „Alka“ 35 metų sukakties renginys – spektaklis „Už stalelio sėdau“.

„Už stalelio sėdau“ – folkloro spektaklis, sukurtas iš autentiškų pasakojimų ir dainų, supintas iš Mažosios Lietuvos muzikos ir šokių.

Veiksmas vyksta Klaipėdos krašto karčemoje, kur po turgaus susitinka ūkininkai, amatininkai ir žvejai, buvę kaizerio kareiviai ir tekėti subrendusios merginos, kaimynai, draugai ir mažai pažįstami. Čia ne tik gurkšnojamas alus, bet ir susipažįstama, vyksta sandoriai, dalijamasi turgaus įspūdžiais ir patirtimi, pasakojamos naujienos ir paslaptingos istorijos. Susiburia draugiška kompanija, kurioje netrūksta ryškių charakterių, asmenybių, šmaikštumo ir šaunumo. Šeimininkauja linksma „šinkorka“ ir jos dukrelė, retsykiais į savo kalbą įterpdamos vokiškų žodelių…

Per pamokos trukmės vaidinimą šmėsteli svarbiausi to meto Klaipėdos krašto bruožai, kai kam pažįstami iš šeimos, kai kurių skaityti Simonaitytės ar Zudermano kūriniuose. Šioje berods smagioje vakaronėje pasigirs ir dramatiškų gaidų... Orūs ir praktiški klaipėdiškiai buvo nuoširdūs, draugiški, kaimyniški, pagarbiai vertinantys save ir kitą žmogų, o jų moralinės vertybės tikrai dar nepaseno.

Scenarijaus autorė ir režisierė – ansamblio vadovė Dalia Kiseliūnaitė, kapelos vadovė – Ingrida Žmijauskienė, scenografas – Andrius Sirtautas, choreografas – Vidmantas Mačiulskis.

Renginys nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių