32-asis Klaipėdos muzikinio teatro sezonas kupinas atradimų ir optimizmo

  • Teksto dydis:

„Atrask“ – tokiu šūkiu 32-ąjį sezoną pradeda Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras atsinaujinantis ne tik kūrybinėje plotmėje, bet ir pradedantis pastato rekonstrukciją.

Optimizmu trykštanti teatro vadovė Laima Vilimienė atsinaujinusiame pastate žiūrovus tikisi priimti jau po trijų metų, o naujojo sezono metu ištikimiausius muzikos bei šokio meno gerbėjus kviečia teatrą atrasti naujai bei naujose salėse.

Atrask  naują

Rugsėjo 14  d. 12 val. iškilmingos ceremonijos metu Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro pamatuose bus įkasta simbolinė rekonstrukcijos pradžios kapsulė.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos ir plėtros projekto tikslas – esamą teatro pastatą pritaikyti teatro poreikiams, modernizuojant ir išplečiant trūkstamomis erdvėmis.

Atrask optimizmą arba „Kandidą“

Premjerinė operetė „Kandidas“ žiūrovams bus pristatyta rugsėjo 15-ąją Žvejų rūmuose. Kompozitoriaus Leonardo Bernsteino 100-osioms gimimo metinėms skirtas kūrinys retai išvystamas muzikinių teatrų salėse. Teatralizuotą, koncertinį variantą, šlovinantį optimizmą pristato energingoji režisierė Jūratė Sodytė-Bradauskienė ir charizmatiškasis dirigentas Martynas Staškus.

Solistai Aurimas Raulinavičius (Kandidas), Rita Petrauskaitė (Kunigunda), Modestas Narmontas (Maksimilianas), Beata Ignatavičiūtė (Paketė), Steponas Zonys (Panglosas), Dalia Kužmarskytė (Senoji dama) operetės metu ne tik dainuoja, bet ir turi daugybę sceninių užduočių: įvykis veja įvykį. Libretas dainuojamas anglų kalba, o žiūrovams nepasiklysti siužeto vingiuose pasiruošęs padėti skaitovas - legendinis solistas Šarūnas Juškevičius. Netikėta ir tai, kad „Kandido“ veikėjai prireikus kalbina dirigentą ar kreipiasi pagalbos į Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestro, choro bei Klaipėdos choro „Aukuras“ narius. Tai sudaro įspūdį, kad veiksmas vyksta čia ir dabar.

Operetė parašyta pagal XVIII a. prancūzų mąstytojo Voltero satyrinę novelę „Kandidas, arba optimizmas“.

Atrask laisvę arba „Graiką Zorbą“

Premjerinis baletas „Graikas Zorba“, kurį bus galima išvysti rugsėjo 28 d. Žvejų rūmuose, šlovina meilę gyvenimui. Graiko Zorbos vaidmenį atlieka Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro šokėjas Žilvinas Beniuševičius. Dėl Marinos (primabalerina Beata Molytė-Kulikauskienė) meilės varžosi jaunas graikas Manoliou (Mantas Černeckas)  ir amerikietis Džonas (atvyksta kviestinis primarijus). Ryškus personažas ir madam Hortense (Aušra Krasauskaitė), beviltiškai įsimylėjusi graiką Zorbą. Deja, nė viena iš šių meilės istorijų nesibaigia laimingai...

Baleto finalinį sirtakį geriausi šalies baleto šokėjai bei visa Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupė (vadovas D.Bakėjus) pasiruošę kartoti tiek kartų, kiek publika skatins juos tai daryti plojimais.

Savo gyvenimo šokio spektaklį Klaipėdoje kūrė pasaulinio garso choreografas ir kūrinio libreto autorius Lorca Massine, Tai daugiau nei 35 šalyse pastatytas spektaklis, kurį matė daugiau kaip du milijonai žmonių. Prieš du metus „Graiko Zorbos“ pasirodymų skaičius perkopė 5 000.

Atrask spindinčią operą vaikams

Premjerinė opera vaikams „Žvaigždžių opera“  – tai publikos pamėgtų operų diptiko “Bulvinė pasaka“ ir “Makaronų opera“ tęsinys. Operos vaikams gerbėjai laukiami gruodžio 9 ir 11 d. Žvejų rūmuose.

Kompozitorius Antanas Kučinskas sukūrė muziką papildytą įvairiomis moderniosios muzikos aliuzijomis, užsienio šalių bei lietuvių intonacijomis, o rašytoja Daiva Čepauskaitė – įsimintiną libretą. Operos kūrybinė komanda profesionali, susibūrusi pirmosios vaikų operos „Bulvinė pasaka“ pastatymo metu bei apdovanota „Auksiniu scenos kryžiumi“: operos režisierius Ramūnas Kaubrys, scenografas Artūras Šimonis, choreografas Aurelijus Liškauskas, kostiumų dailininkė Vilija Šuklytė.

“Žvaigždžių opera“ – spektaklis visai šeimai. Anot R.Kaubrio, jo siekiamybė: personažų neskirstyti į teigiamus ir neigiamus, spektaklio pabaigoje nemoralizuoti, pasitikėti mažaisiais žiūrovais ir leisti jiems patiems mąstyti, suvokti ir pasirinkti labiausiai artimą herojų.

Atrask įvairovę

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras 32-ojo sezono menu pasiruošęs sudominti įvairiausio amžiaus bei įvairiausių teatro meno žanrų gerbėjus. Jauniesiems žiūrovams pristatysime jau pamėgtą Nijolės Sinkevičiūtės-Kriūnienės muzikinę pasaką „Pasaka be pavadinimo“ bei Kristijono Lučinsko muzikinę pasaką mažiausiems „Verpalų pasaka“.

Naujojo sezono programoje bus galima išvysti legendines operas – G.Kuprevičiaus „Prūsai“, G.Puccini „Bohema“ ir R.Leoncavallo „Pajacai“, žinomiausius miuziklus - V.Ganelino „Velnio nuotaka“, D. Goggin „Šounuolynas“ ir J.Kander „Čikaga“, A.Adamo šokio spektaklį „Žizel“, J.Jurkūno džiazo oratoriją „Pamario giesmės“, metų sandūrą pasitikti koncerte „J.Štrauso muzikos sūkurys“.

„Klausytojus kvies įvairios muzikinio teatro koncertinės programos. Džiuginsime ne tik uostamiesčio publiką. Esame suplanavę daug gastrolių į kitus miestus: aplankysime didžiausias Lietuvos arenas, gastrolės jau numatytos Tauragėje, Mažeikiuose, Plungėje, Marijampolėje ir kt.“, – sakė L. Vilimienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senjoras

senjoras portretas
Muzikinis teatras pradeda statybas. Kadangi pagrindinis žiūrovas yra vyresnio amžiaus gyventojai norėčiau matyti afišas ant reklamos stulpo prie muzikinio teatro. Bet dabar jis už tvoros. O ar būtų galima pernešti į antrąją kelio pusę kad galėtume perskaityti artėjančius spektaklius Žvejų rūmuose , dramos teatre ir kt. Sėkmės

R

R portretas
Skurdas teatre ir repertuare!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių