„Žuvėdra“ audrins vokiečių jausmus

Klaipėdos „Žuvėdros“ sportinių šokių ansamblis Europos čempionate mėgins suvirpinti jautriausias vokiečių jausmų stygas.

Gegužės 8-ąją Brėmene (Vokietija) vyksiančioms Senojo kontinento Lotynų Amerikos šokių pirmenybėms trenerių Skaistės ir Romaldo Idzelevičių vadovaujami klaipėdiečiai parengė naują programą „Aš einu kaip uraganas“. Ji sukurta pagal karjerą baigiančios populiarios vokiečių sunkiojo roko grupės „Scorpions“ melodijų motyvus.

- Iš tiesų pasistengsime reikliems Vokietijos šokių mėgėjams sukelti išskirtinių emocijų, - sakė R.Idzelevičius. - Vokiečiai mėgsta „Scorpions“ kūrybą. Šios grupės hitas „Wind of Change“ pirmiausiai asocijuojasi su šiai šaliai skausminga Berlyno siena ir jos žlugimu. Todėl viliamės, kad būsime suprasti ir aukštai įvertinti, nes sudėtinga nugalėti pajėgius Vokietijos ansamblius jų tvirtovėse.

- Brėmenas jūsų kolektyvui - sėkmingas miestas: jame „Žuvėdra“ iškovojo du Europos čempionatų aukso medalius, tapo pasaulio vicečempione ir pelnė planetos pirmenybių bronzą. Ko tikitės šį kartą?

- Dėl įvairių priežasčių varžyboms rengėmės trumpiau nei įprastai. Be to, ansamblį papildė keturi nauji šokėjai. Per treniruotes matyti, kad kol kas stokojame stabilumo. Pasirodymas Kaune, „Gintarinės poros“ konkurso šou programoje, mums buvo paskutinė generalinė repeticija. Dar yra ką tobulinti. Pabelsiu į medį, bet tikimės, kad Brėmene nesuklupsime. Be to, yra buvę, kad netgi Vokietijoje per Europos ar pasaulio čempionatus sušokdavome silpniau, bet vis tiek laimėdavome.

- Kas bus pagrindiniai „Žuvėdros“ konkurentai?

- Du vokiečių kolektyvai iš Brėmeno ir Felberto bei rusų komanda iš Tiumenės. Abejoju, ar kuriam nors kitam ansambliui iš Austrijos, Vengrijos, Olandijos, Lenkijos ir Serbijos pavyks įsiterpti tarp prizininkų.

- Ar didelių išlaidų pareikalavo nauja programa, šokėjų drabužiai?

- Didžiausias mūsų galvos skausmas ir yra tas, kad neturime garantuotų bent minimalių finansinių pamatų. Į Europos čempionatą vykstame skolon. Šį kartą iš šalies Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo „Žuvėdrai“ skirta 40 tūkst. litų. Klaipėdos savivaldybė žadėjo pridėti dar maždaug 26 tūkst. litų. Skaičiuokime: drabužiai - 30 tūkst., muzika - 25 tūkst., autobusas - 10 tūkst., viešbučiai - 5 tūkst. Reikėtų pinigų ir maistui bei kitoms smulkioms, bet būtiniausioms reikmėms. Prašėme padėti aludarius iš „Švyturio“, nes jie iki šiol visada paremdavo kritiniais atvejais. Šį kartą - tyla. Galbūt Kūno kultūros ir sporto departamentas paieškos savo rezervuose, priešingu atveju mums teks aukoti asmenines santaupas. Net jei Vokietijoje iškovotume auksą, pagal dabar Lietuvoje galiojančių sportininkų skatinimo tvarką „Žuvėdrai“ jokia premija nepriklauso.

- „Žuvėdros“ trofėjų kolekcijoje - septyni Europos ir šeši pasaulio čempionų titulai. Lyg ir nebėra ko daugiau siekti ar įrodinėti savo sugebėjimus...

Neslėpsiu: mes, treneriai, pavargome. Netgi ketinome šiemet baigti darbą su „Žuvėdra“, tačiau ryžomės dar nepasitraukti. Beveik kasmet kolektyvo gretos šiek tiek pasikeičia, o naujokai turi ambicingų tikslų, noriai ir atkakliai jų siekia. Kaipgi jiems nepadėti? Ir vėl užsidegame iš naujo.

„Žuvėdros“ šokėjų trofėjai

Europos čempionatai: auksas - 1999 m. (Baltarusija), 2001 m. (Vengrija), 2003 m. (Čekija), 2004 m. (Vokietija), 2005 m. (Vokietija), 2006 m. (Lietuva), 2009 m. (Lietuva); sidabras - 1995 m. (Prancūzija), 1996 m. (Vokietija), 1997 m. (Lenkija), 2000 m. (Austrija), 2002 m. (Olandija), 2008 m. (Vokietija); bronza - 1998 m. (Vengrija), 2007 m. (Vokietija).

Pasaulio čempionatai: auksas - 1999 m. (Lietuva), 2002 m. (Lietuva), 2003 m. (Vokietija), 2004 m. (Baltarusija), 2005 m. (Vokietija), 2008 m. (Austrija); sidabras - 1996 m. (Lietuva), 2000 m. (Čekija), 2001 m. (Vokietija), 2006 m. (Vokietija), 2007 m. (Vokietija), 2009 m. (Vokietija); bronza - 1994 m. (Vokietija), 1995 m. (Vokietija), 1997 m. (Vokietija), 1998 m. (Švedija).


Šiame straipsnyje: ŽuvėdraIdzelevičiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių