Žurnalistų Boulingo Lygos turnyre vėl triumfavo merginos

Gegužės 30 d. dieną Vilniuje, „Karolinos boulinge“ vyko jau VIII-ojo Žurnalistų Boulingo Lygos (ŽBL) turnyro finalinės varžybos.

Reguliariojo sezono metu 10-mt žiniasklaidos atstovų komandų varžėsi sostinės „Karolinos boulingo“ ir „Po Ogmia“ boulingo klubuose, o finale dėl nugalėtojų titulo bei prizinių vietų kovojo  7-ios komandos. Sužaidus po tris partijas, paaiškėjo 4-ios pusfinalio dalyvės. Jau čia buvo užfiksuota pirmoji sensacija – į finalinį ketvertą nepateko sėkmingai visą sezoną žaidę ir reguliariajame sezone trečiąją vietą užėmę „Kleizerių“ boulingistai. Juos kiek netikėtai pakeitė jauni, tačiau labai ambicingi „DemaSport.lt“ komandos atstovai. Nors reguliariajame sezone jie buvo tik 7-i, galingas jų startas „įvarė baimės“ net šio turnyro favoritams.

Antrajame finalinių varžybų etape, sužaidus dar po dvi partijas, paaiškėjo dvi komandos, kovosiančios finale dėl nugalėtojų titulo, ir dvi kitos – kurios turėjo tarpusavyje išsiaiškinti trečiosios vietos likimą. Čia jau viskas vyko tarsi ir pagal planą – į finalą prasibrovė pernykščiame ŽBL turnyre triumfavusi AS/AD merginų komanda ir pernai treti, o užpernai antri likę „Krepsinis.net & Pepe“ boulingistai. Abi šios komandos tvirtai pirmavo ir reguliariojo sezono metu, kas keli etapai keisdamos vienas kitą lyderių pozicijoje. Kaip ir galima buvo tikėtis, finale vyko permaininga ir nuožmi kova.

Pirmąją partiją 160,00:157,66 laimėjo internetinio portalo žurnalistai, tačiau po to merginos susikaupė ir įrodė, jog ne veltui būtent jos galų gale ir tapo reguliariojo sezono nugalėtojomis. Antroje partijoje jos savo varžovus tiesiog „nušlavė“ 170,00:143,33, o trečioje padėjo „riebų tašką“ (166,33:151,66) bei apgynė pernykštį čempionių titulą. AS/AD komandos atstovei Simonai Jansonaitei, atiteko ir geriausiai šio sezono žaidėjai skirtas prizas. Kartu su Simona nugalėtojoms skirtą taurę virš galvos kėlė Aurika Merkienė, Asta Stašaitytė-Masalskienė ir Dainida Valsiūnaitė. Na, o „Krepsinis.net & Pepe” komandos vyrukai kitame turnyre turės puikų tikslą – galų gale užpildyti likusią spragą komandos „biografijoje“. ŽBL turnyrų „sidabrą“ ir „bronzą“ Romanas Buršteinas, Arnonas Finkelšteinas, Vitalijus Bilevičius ir Ruslanas Čechovskis jau turi – belieka užkopti ant nugalėtojų pakylos.

Pagal tokį patį scenarijų vyko ir mačas dėl trečiosios vietos, kuriame susitiko dar niekada ŽBL turnyruose tarp prizininkų nebuvusios VSD (Visi skaito Delfi) ir „DemaSport.lt“ komandos. Pirmąją partiją gana užtikrintai 163,00:150,33 laimėjo jaunieji sporto portalo atstovai, tačiau kitose dviejose partijose jau dominavo VSD komandos boulingistai – 147,00:127,33 ir 151,33:145,00 . Įdomu, jog pirmą kartą tarp prizininkų patekę Delfi.lt portalo žurnalistai pernai net nežaidė finaliniame turnyre.

Po iškilmingos apdovanojimų ceremonijos „Karolinos boulingo“ klube buvo vienbalsiai nutarta, jog rudenį tradicijos nebus laužomos ir visi susirinks į IX-ąjį ŽBL turnyrą. Na, o ten jau ranka bus pasiekiamas ir jubiliejinis, X-asis.

Galutinė komandų rikiuotė:

1. AS/AD

2. Krepsinis net. & Pepe

3. VSD (Visi skaito Delfi)

4. DemaSport.lt

5. LaŽas

6. Kleizeriai

7. Karys.lt

8. LRT

9. VIP-ai

10. Viešieji rutuliai


Šiame straipsnyje: ŽBLboulingas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių