Zizu pasakė, ką galvoja apie R.Domenechą

Buvęs Prancūzijos futbolo rinktinės lyderis Zinedine’as Zidane’as griežtai sukritikavo prancūzų nacionalinės ekipos vyriausiąjį trenerį Raymond’ą Domenechą.

Pasaulio čempionatą Pietų Afrikos Respublikoje stebintis 1998 metų planetos čempionas liko nusivylęs savo tautiečių pasirodymu pirmose rungtynėse su Urugvajumi. A grupės mačas baigėsi lygiosiomis 0:0, o blankus prancūzų žaidimas optimizmo Z.Zidane’ui nepridėjo.

„Jie nežaidė kartu kaip komanda. Tai buvo individualių pastangų futbolas“, – Prancūzijos rinktinės futbolininkų pasirodymą vertino 37 metų Z.Zidane’as, prieš ketverius metus padėjęs R.Domenecho treniruotai komandai pasiekti pasaulio čempionato finalą.

„Žaidėjai turi būti atsakingi už savo veiksmus ir apie tai kalbėti be užuolankų. O kalbant apie R.Domenechą, jis nėra treneris. Jis pats pasirinko šiuos žaidėjus, tad turi priversti juos žaisti kartu“, – kritikos strėles laidė pasaulio ir Europos čempionas. Privalai palikti savo ego nuošalyje ir dirbti kartu su kitais. Komandinis darbas yra svarbiausias dalykas, o to mes nematėme mače su Urugvajumi“, – pabrėžė Z.Zidane’as.

Pasaulio čempionato išvakarėse kritikos R.Domenechui nepagailėjo ir dar viena prancūzų futbolo legenda, UEFA prezidentas Michelis Platini. „Yra Raymond‘o Domenecho problema – ne kaip vyriausiojo trenerio, bet kaip žmogaus. Jis beviltiškas. Asmeniniai interesai šiam vyrui svarbesni nei Prancūzijos futbolas“, - „The Times“ yra citavęs tokius M.Platini žodžius.

Prancūzijos futbolininkai kitas A grupės rungtynes ketvirtadienį žais su Meksikos rinktine.


Šiame straipsnyje: pasaulio futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių