Ž.Ilgauskas: turiu jausmą, kad šie metai bus ypatingi

Klivlando „Cavaliers“ dar niekada nebuvo taip arti NBA čempionų titulo, kaip šiemet, įsitikinęs Žydrūnas Ilgauskas.

Todėl kai vasarį Ilgauskas buvo išmainytas į Vašingtono „Wizards“, būtent prarasta galimybė laimėti čempiono žiedą lietuviui buvo skaudžiausia.

„Jeigu vaikinai taptų čempionais, o manęs čia nebūtų, tai būtų mane pribaigę“, - interviu Klivlando dienraščiui „The Plain Dealer“ prisipažino Ilgauskas.

- Žydrūnai, kaip jauteisi, kai reikėjo „Cavaliers“ rungtynes stebėti per televiziją, o vienuoliktasis numeris nebėgiojo po aikštę? - dienraščio žurnalistas paklausė Ilgausko.
- Tiesa pasakius, nežiūrėjau daug rungtynių. Bet pasitikrindavau rezultatus. Sunku nebūti tarp komandos draugų, kai esi ne traumuotas, o visiškai nepriklausai komandai. Pasitikrindavau, kaip jiems sekasi, bet bandžiau truputį atitrūkti nuo krepšinio.

- Sportavai individualiai, todėl nebuvai labai nutolęs. Ar labai keista buvo nebūti šalia komandos?

- Labai. Taip ilgai, daugiau nei trylika metų, buvau komandos dalis, o tada staiga nebesu. Prireikė laiko susidėlioti mintis. Tačiau toks gyvenimas, tokie dalykai įvyksta. Man labiausiai rūpi šeima, kad ji būtų sveika ir laiminga. Krepšinis man svarbus, bet ne pats svarbiausias dalykas pasaulyje. Priėmiau šį „Cavaliers“ poelgį kaip verslo sprendimą ir susitaikiau su tuo.

- Ar šeima džiaugiasi, kad dabar esi namuose Klivlande?

- Ne, kaip tik berniukai nori, kad likčiau namie. Kai pradėjau vėl keliauti su komanda, jie buvo kiek sutrikę. Tačiau buvo smagu su jais praleisti daugiau laiko, nes sezono metu, kai daug keliauju, daug jų gyvenimo nepamatau. Buvo smagu su jais žaisti, vežti į mokyklą, parvežti iš mokyklos. Tiesiog daryti tai, ko paprastai nedarau.

- Kalbėjai apie tai, kad grįžai dėl komandos draugų, dėl fanų. Kokios dar priežastys paskatino sugrįžti?

- Šios dvi priežastys svarbiausios. Be to, noriu čia tapti NBA čempionu. Pastaruosius kelis metus buvome taip arti to ir visi tikimės, kad šie metai bus ypatingi. Iš kažkur turiu jausmą, kad šie metai mums bus ypatingi. Jeigu vaikinai taptų čempionais, o manęs čia nebūtų, tai būtų mane pribaigę.


Šiame straipsnyje: IlgauskasCavaliersNBA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių