Ž.Ilgauskas grįš į Lietuvą

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vadovas ir Lietuvos krepšinio federacijos viceprezidentas Šarūnas Kliokys teigia, kad Žydrūnas Ilgauskas jau šią savaitę turėtų pasirodyti Lietuvoje.

Tačiau, kol neišspręsti draudimo reikalai su NBA ir „Cleveland Cavaliers" klubu, jam Lietuvoje draudžiama į rankas imti kamuolį. Tik gavęs leidimą iš NBA, kad jam leista atstovauti Lietuvai Pekino žaidynėse, Ž.Ilgauskas prisidės prie rinktinės kandidatų, rašo dienraštis L.T.
Paklaustas, ar tiki, kad toks leidimas bus duotas, Š. Kliokys atsakė, jog „vyksta tiek daug peripetijų, kad neverta kalbėti, ar tikime - kovojame, ir tiek".

Š. Kliokio teigimu, kalbėtasi su Tarptautinės krepšinio federacijos advokatais, jie sakė, kad kliūčių Ž.Ilgauskui vykti į Pekiną beveik nebėra.

„Vadinasi, einame teisingu keliu ir šią savaitę turėtume gauti galutinį NBA atsakymą - tikiu, kad jis bus teigiamas", - sakė Š.Kliokis.

Palangoje birželio 20-ąją šalies krepšinio rinktinės kandidatai pradės pasirengimą Pekino olimpinėms žaidynėms. Atstovauti ekipai Kinijoje vyksiančiose vasaros žaidynėse pretenduoja 25 sportininkai, tačiau liepos 27-ąją, kai vyks rinktinės palydėtuvės į Pekiną, komandos treneris Ramūnas Butautas bus pasirinkęs tik 12 žaidėjų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių