„Žalgiryje“ - ilgametis Lenkijos rinktinės saugas

Lietuvos vicečempionai prieš sezono startą sulaukė labai solidaus pastiprinimo.

VMFD „Žalgiris“ pasirašė sutartį su legionieriumi iš Lenkijos Jakubu Wilku.

Prieš dešimtmetį Poznanės „Lech“ klube karjerą pradėjęs, 2012-aisiais Gdansko „Lechia“ komandoje pusmetį nuomos pagrindais praleidęs 27-erių metų kairiojo krašto saugas „Ekstraklasa“ pirmenybėse iš viso sužaidė 160 rungtynių, įmušė 18 įvarčių, atliko 16 rezultatyvių perdavimų.

2010/11 m. sezone J. Wilkas su Poznanės „Lech“ ekipa dalyvavo Europos lygos grupės varžybose bei šiame etape sužaidė visus 6 mačus. Anksčiau lenkas dalyvavo ir UEFA taurės turnyre, kuriame aikštėje pasirodė 8 kartus.

Saugas taip pat yra sužaidęs 7 Europos lygos, 4 Čempionų lygos, 2 Europos taurės atrankos varžybų susitikimus.

Sėkmingi pasirodymai tarptautiniuose turnyruose J. Wilkui atvėrė duris ir į nacionalinę Lenkijos rinktinę, kurioje „Žalgirio“ naujokas debiutavo 2009-aisiais. Įdomus faktas, jog debiutas įvyko rungtynėse su Lietuvos rinktine. Savo šalies garbę sportininkas nuo to laiko gynė 3 kartus.

Per savo profesionalo karjerą iš viso 211 rungtynių sužaidęs saugas šiemet „Ekstraklasa“ čempionate pasižymėjo 2 rezultatyviais perdavimais.

Žalgiriečių gretas sustiprinęs 177 cm ūgio futbolininkas pirmadienį kartu su komanda jau dalyvavo treniruotėje. Jis taip pat bus registruojamas šeštadienį Marijampolėje vyksiančiam LFF Supertaurės mačui.


Šiame straipsnyje: Jakubas WilkasŽalgirisLenkija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių