„Žalgiryje“ gali daugėti legionierių

Kauno „Žalgirio“ komandoje kitą sezoną gali žaisti septyni legionieriai. Apie tai ketvirtadienį užsiminė klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Šiandien vykusioje eilinėje konferencijoje LKF nariai patvirtino, kad kitą sezoną LKL komandos rungtynėms galės registruoti 6 krepšininkus.

„Norėjome, kad nebūtų apskritai ribojamas legionierių skaičius, bet džiaugiamės ir tokiu sprendimu, galėsime lengviau disponuoti legionieriais. Tai atrišo mums rankas“, – kalbėjo Motiejūnas.

Anot „Žalgirio“ vadovo, ekipa kitą sezoną greičiausiai turės 15 krepšininkų, iš kurių 6-7 bus legionieriai.

„Vis tiek ir mes, ir fanai nori, kad komandoje būtų kuo daugiau lietuvių. Tiesiog dabar naudingiau turėti daugiau užsieniečių“, – paaiškino Motiejūnas.

Jeigu žalgiriečiai turės septynis legionierius, jiems reikės sumokėti 50 tūkst. litų mokestį federacijai ir tai leistų LKL rungtynėms registruoti šešis užsieniečius. Todėl vienas legionierius vis tiek negalėtų rungtyniauti.

Šį sezoną komandoje buvo šeši legionieriai ir tik vienas iš jų kitąmet greičiausiai nebeliks. Siimą Sanderį Venę žalgiriečiai greičiausiai skolins kitai komandai.

Tuo tarpu Marcusas Brownas, Aleksandras Čapinas, Mario Delašas, Mirza Begičius ir greičiausiai Travisas Watsonas liks ekipoje ir kitą sezoną. Pirmieji keturi turi garantuotus kontraktus, o Watsono sutartyje įrašyta sąlyga „+1“, reiškianti, kad klubas gali pasilikti žaidėją arba atsisakyti jo paslaugų.

Visgi krypstama link to, kad Watsonas liks, o komandą gali papildyti dar du užsieniečiai.

 


Šiame straipsnyje: Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių