„Žalgiris“ užtikrintai žengė į LKL finalą

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) pusfinalyje tarp Kauno "Žalgirio" ir Utenos "Juventus" šiandien buvo žaidžiamos antrosios rungtynės. Žalgiriečiai ir antrą kartą įveikė savo priešininkus 90:65 ir laimėję seriją 2:0 pateko į finalą, kuriame susitiks su Vilniaus "Lietuvos rytu".

Trečiadienį pirmojoje šių komandų dvikovoje irgi akivaizdžiai stipresni buvo kauniečiai - 95:63.

Kaip ir tikėtasi, mačas Utenoje sulaukė didžiulio vietos sirgalių dėmesio.

Šiandienos mače Utenos klubui negalėjo padėti komandos kapitonas Marius Prekevičius. Gynėjui pirmoje dvikovoje Kaune atsinaujino kelio skausmai ir krepšininkas kurį laiką bus priverstas praleisti be krepšinio. Šeimininkų komandai nepadėjo ir Tomas Markevičius, kuriam šis sezonas jau baigėsi.

Žalgiriečiai rungtynėms neregistravo Martyno Pociaus ir Bobano Marjanovičiaus.

Ir atsakomąją dvikovą geriau pradėjo žalgiriečiai. Kauniečiai nesunkiai rasdavo kelių prie varžovų vartų ir pradėjo rungtynes 7:2.

Jau pirmojo kėlinio metu kauniečiai įgijo apčiuopiamą persvarą (19:12). Uteniškiams niekaip nepavyko įveikti kibios svečių ekipos aukštaūgių gynybos, tuo tarpu patys apsiginti prieš varžovų priekinės linijos žaidėjus niekaip neįstengė. Po pirmo kėlinio - 21:14.

Sužaidus kiek daugiau nei tris minutes antrajame kėlinyje svečiai pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą - 28:18. Atotrūkis vis didėjo ir didžiąją pertrauką komandos pasitiko švieslentėje degant rezultatui 31:44.

Po pirmosios rungtynių pusės rezultatyviausiai "Žalgirio" komandoje žaidė  DeJuanas Collinsas - 11 taškų, Marcusas Brownas ir Paulius Jankūnas po 7. „Juventus“ ekipoje išsiskyrė Žygimantas Šeštokas 9 ir Arūnas Vasiliauskas 6.

Trečiojo kėlinuko viduryje uteniškiams buvo pavykę atsitiesti ir sumažinti atsilikimą, tačiau netrukus sekė kelios taiklios "Žalgirio" atakos ir kauniečiai įgijo 15 taškų persvarą - 64:49.

Paskutiniame ketvirtyje Ilias Zouras toliau varijavo sudėtimi ir jau darė namų darbus prieš didįjį finalą. "Žalgiris" iškovojo įtikinamą pergalę 90:65.

Kitame pusfinalyje "Lietuvos rytas" du kartus (88:75 ir 96:69) įveikė Prienų "Rūdupio" komandą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Šiauliai

Šiauliai portretas
sėkmės Utenai

Vilnius

Vilnius portretas
Prisijungiu prie Šiaulių palinkėjimo.

artas

artas portretas
siekmes zalgirui kad suminditu ta komcamolus pv rytas o del palinkiejimu tai kaimui utenai reika puse lietuvos apsikti kad laimetu preis zalgiri
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių