„Žalgiris“ sudarė ilgalaikę sutartį su perspektyviuoju M.Delašu

Kauno „Žalgirio“ klubas ir Kroatijos jaunimo rinktinių lyderis Mario Delašas parašais patvirtino 3,5 metų sutartį. Iš karto po kontrakto pasirašymo 207 cm ūgio krepšininkas susikrovė daiktus ir iš Splito išskrido į Frankfurtą, kur prisijungs prie į Turkiją vykstančių žalgiriečių.

Ar sausio 16-ąją dvidešimtąjį gimtadienį švęsiantis M.Delašas galės padėti „Žalgiriui“ rungtynėse su Stambulo „Fenerbahce Ulker“, paaiškės rytoj.

Talentais garsėjančioje Splito krepšinio mokykloje išaugęs M.Delašas šiemet atstovavo „KK Split“ vyrų komandai ir per vidutiniškai aikštėje praleidžiamas 24 minutes pelnydavo 9,9 taško ir atkovodavo 3,4 kamuolio.

Norėdamas įsigyti M.Delašą Kauno „Žalgirio“ klubas sutarė dėl išpirkos su Splito „KK Split“ komanda. Pagal kontrakto sąlygas finansinės sutarties detalės negali būti atskleidžiamos, tačiau vakar įvairiose žiniasklaidos priemonėse pateikti skaičiai neatitinka realybės. Sutartos sumos iš tikro yra kelis kartus mažesnės. Kitaip nei buvo skelbta kituose šaltiniuose, žaidėjas su „Žalgiriu“ sudarė garantuotą sutartį be jokių papildomų išlygų.

M.Delašas krepšinio specialistų dėmesį atkreipė jau prieš kelis metus, o praėjusią vasarą Naujoje Zelandijoje vykusiame pasaulio jaunių (iki 19 metų) čempionate buvo pripažintas naudingiausiu pirmenybių žaidėju. Netikėtai bronzos medalius tuomet iškovoję kroatai vos nepateikė staigmenos pusfinalyje tik keturiais taškais pralaimėję JAV rinktinei. Dėl to tikrai nebuvo galima kaltinti M.Delašo, kuris čempionatą baigė turėdamas 20 taškų, 7 atkovotų kamuolių ir 1,4 blokų vidurkį.

Į Stambulą iš Kauno išvyko 12 žalgiriečių. Namuose liko traumuotas Travisas Watsonas ir po nugaros traumos pilnai nepasveikęs Žygimantas Janavičius. Kartu su komanda vyksta ir kitas „Žalgirio“ naujokas Aleksandras Čapinas, kurio registraciją trečiadienio ryte patvirtino Eurolyga.  Prisijungus M.Delašui, „Žalgirio“ treneriai prieš pat mačo pradžią nuspręs kuris iš 13 žaidėjų nebus registruotas rungtynėms su „Fenerbahce Ulker“.

 

 


Šiame straipsnyje: ŽalgirisDelašasdelasdelas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių