„Žalgiris“ iš Prienų išsivežė svarbią pergalę (komentarai)

Racionalumą ir užtikrintą žaidimą svarbiausiomis rungtynių minutėmis pademonstravęs Kauno „Žalgiris“ išsivežė pergalę iš Prienų. Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse „Žalgiris“ 77:67 (18:24,13:16,18:27,18:10) įveikė „Prienų“ klubą ir praktiškai užsitikrino pirmą vietą reguliariajame sezone.

„Žalgiris“ po trečiojo kėlinio buvo susikrovęs rekordinę 18 taškų, persvarą. Prieniškiai paskutiniajame ketvirtyje pademonstravo charakterį ir vienu metu buvo sumažinę deficitą iki 7 taškų. Tačiau LKL čempionai pergalės iš rankų nebepaleido.

Komentarai

„Eilinį kartą „užsikabiname“, bet pritrūksta mums šaltakraujiškumo. Pažiūrėkite, kiek mes padarėme klaidų. Aišku, mūsų vidurio puolėjai yra žemiau kritikos ribos. Taip negalima prarandinėti kamuolių, nes visus tiesiog atidavė varžovams į rankas. Galima kažkur pamesti kamuolį, ne ten numesti perdavimą, bet ne į rankas priešininkams. Lemiamu metu praradome kamuolius.

Ten nuo Lavrinovičiaus kojos kamuolys paliko aikštę ir aš gavau techninę pražangą. Aš suprantu, kad man bet kada galima ją duoti, bet po tokio epizodo tikrai negalima.  Du teisėjai iš Kauno šiek tiek bijojo švilpti. Prieš tokią komandą turime gerai rungtyniauti ir neturi būti tokių teisėjų sprendimų. Kitaip sunku laimėti“, –  portalas krepsinis.net cituoja „Prienų“ stratego  Virginijaus Šeškaus žodžius.

„Prieš rungtynes akcentavome, kad Artūras Milaknis yra buvęs „Žalgirio“ žaidėjas ir norės įrodyti, kad buvo to vertas. Tą jis ir įrodė, buvo gerai nusiteikęs ir sužaidė labai geras rungtynes. Matosi, kad kyla LKL pirmenybių lygis. Su mumis gali žaisti „Neptūnas“, „Šiauliai“, „Prienai“. Jie yra tikrai geri konkurentai. Šeštadienį rungtynės su „Lietuvos rytu“ bus visiškai kitokios nei šios“, – krepsinis.net kalbėjo „Žalgirio“ aukštaūgis Kšištofas Lavrinovičius.

Svečiai. Rungtynes įdėmiai sekė Vilniaus „Lietuvos ryto“ trenerių štabas - naujasis strategas Dirkas Bauermannas bei jo asistentai Dainius Adomaitis ir Arvydas Gronskis.

Statistika

„Žalgiris“: Kšištofas Lavrinovičius 15 (7 atk. kam.), Rimantas Kaukėnas 12, Adas Juškevičius 11, Marko Popovičius 8 (5 rez. perd.).

„Prienai“: Artūras Milaknis 22 (5/8 dvitaškių, 3/6 tritaškių), Arnas Labuckas 15, Gediminas Orelikas 8, Siimas-Sanderis Vene 6.

Rungtynių eiga. I kėlinys. „Žalgiris“ mačą pradeda tokiu startiniu penketu: Adas Juškevčius, Vytenis Lipkevičius, Mindaugas Kuzminskas, Mario Delašas ir Jeff'as Foote'as

„Prienų“ snaiperis A. Milaknis rungtynes pradeda 2 tritaškiais, vėliau prideda taiklų metimą iš vidutinio nuotolio. A. Juškevičius atsako 7 taškais iš eilės, J. Foote'as prideda dvitaškį. Aikštėje pasirodęs D. McGrathas didina žalgiriečių pranašumą iki 3 taškų - 13:10 (6 min).

„Prienai“ spurtuoja - pelno 9 taškus be atsako ir sužaidus 8 min. priekyje jau šeimininkai - 18:13. Skirtumą taikliais baudos metimais sumažina K. Lavrinovičius, M. Popovičius smeigia tritaškį. Kroatas pelno dar 2 taškus, broliai Lavrinovičiai sugrąžina „Žalgirui“ pranašumą. Po permainingo pirmojo kėlinio kauniečiai pirmauja 24:18.

II kėlinys. Pirmosios 3 ketvirčio minutes abiejų klubų krepšininkai žaidžia nerezultatyviai. Komandos apsikeičia taikliais dvitaškiais.

Blyksteli R. Kaukėnas - atsikovojęs kamuolį pelno 2 taškus, vėliau perėmęs kamuolį prideda dar du su varžovo pražanga. Įpusėjus kėliniui 33:22 pirmauja „Žalgiris“.

Pavojingai išaugusį deficitą „Prienai“ kaip mat sumažina iki 4 taškų. D. McGrathas smeigia tritaškį. Po dviejų kėlinių „Žalgiris“ pirmauja 40:31.

Iki pertraukos rezultatyviausiai kauniečių gretose rungtyniavo A. Juškevičius (7 tšk), M. Popovičius ir R. Kaukėnas pridėjo po 5 taškus.

Kol kas abi komandos dažnai klysta. Kauniečiai tai padarė 13 kartų, prieniškiai suklydo 11 sykių.

III kėlinys. Ketvirtis prasideda veržliu M. Kuzminsko reidu. A. Labuckas atsako tuo pačiu. Greitajame puolime R. Kaukėnas didina persvarą iki 10 taškų, ją sumažina G. Orelikas. Įpusėjus kėliniui žalgiriečiai priekyje 50:43.

Po gražaus K. Lavrinovičiaus perdavimo 2 taškus pelno M. Popovičius. Sėkmingą kėlinį žaidžiantis A. Labuckas neleidžia nutolti „Žalgiriui“.

R. Kaukėnas taiklus iš toli, čia pat gynėjas savo firminiu prasiveržimu didina persvarą jau iki 13 taškų. Įspūdingai antrąją kėlinio dalį sužaidė kauniečiai prieš paskutinį ketvirtį įgija rekordinę - 18 taškų persvarą (67:49).

IV kėlinys. A. Milaknis smeigia tritaškį iš aikštės kampo su R. Kaukėno pražanga. A. Labucko šūvis iš toli sumažina žalgiriečių pranašumą iki 7 taškų (35 min).

Komandos paskutines 2 min. tritaškius švaisto pro šalį. Prienų strategas V. Šeškus už perdėtas emocijas baudžiamas technine pražanga. „Žalgiris“ išlaiko persvarą - 70:62 (37 min).

Šeimininkų žaidime pasipila klaidos. „Žalgiris“ švenčia pergalę. Galutinis rungtynių rezultatas 77:67.

Situacija prieš rungtynes

Sumaištis. Žalgiriečių pralaimėjimas Klaipėdos „Neptūnui“ į turnyrinės lentelės viršūnę įnešė dar daugiau intrigos. Iki tol be pralaimėjimų žingsniavę kauniečiai situaciją vis dar tvirtai laiko savo rankose. Per likusias dvejas rungtynes „Žalgiriui“ būtina iškovoti bent vieną pergalę. Ji greičiausiai užtikrintų reguliaraus sezono nugalėtojų titulą. Kita vertus, neabejojama, jog žalgiriečiai pergalės bet kokia kaina sieks ir principiniame šeštadienio mače su Vilniaus „Lietuvos rytu“.

Savų planų turi ir šio vakaro varžovai. „Prienai“ neseniai iškovojo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurę, o galutinėje Baltijos krepšinio lygos (BBL) rikiuotėje nusileido tik čempionais tapusiems Ventspilio „Ventpsils“ krepšininkams. LKL reguliariame sezone prieniškiai vis dar turi šansų užimti pirmąją vietą, tačiau tam reikalingos pergalės. Paskutiniąsias rungtynes Virginijaus Šeškaus auklėtiniai žais su vienu iš čempionato autsaiderių Vilniaus „Sakalų“ klubu.

Traumos. Į Prienus su komanda išvyko pagrindinis žalgiriečių atakų organizatorius Oliveris Lafaytte‘as, tačiau amerikiečio pasirodymas šio vakaro rungtynėse skendi migloje. Įžaidėjas susižeidė Eurolygos rungtynėse su Berlyno „Alba“ ekipa.

Antrąsias BBL finalo rungtynes praleidęs „Prienų“ lyderis Gediminas Orelikas šį vakarą jau galės padėti savo komandai. Komandos vyr. treneris V. Šeškus nusiteikęs LKL reguliarųjį sezoną pabaigti stipriausios sudėties ir įkasti kauniečiams.

Taktika. „Žalgirio“ strategas Joanas Plaza lieka ištikimas sau: „Nors ir pralaimėjome „Neptūnui“, savo taktikos keisti neketiname. Ir toliau žaisime remdamiesi jaunaisiais žalgiriečiais. Tai visiškai nereiškia, kad pergalės trokštame mažiau“, - tikino J. Plaza. Ar „Prienai“ pajėgūs mesti iššūkį „Žalgirio“ jaunimui?

Namų sienos padeda? Savo tvirtovėje „Prienai“ šį sezoną jau nukalė „Lietuvos rytą“(82:76), tačiau visiškai nepasipriešino BBL finalo mače „Ventspiliui“ (69:91). Tokie dviprasmiški rezultatai rodo, kad „Prienų“ klubas yra sunkiai prognozuojamas net žaisdamas namuose. Į kurią pusę svarstyklės pasvirs šį vakarą?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prienai

Prienai portretas
Zalia padla Zalia padla Hej Hej

su pergale

su pergale portretas
Teisejai bande Prienus traukti, bet nepadejo. O prienu treneris geros nuomones apie save, nebutu is kaimelio kiles...

to 1 komentaras

to 1 komentaras portretas
preinai zali irgi, tik jie bando kopintis is Zalgirio skanduotes. Neklaidink zmoniu tu uz kuriuos? Visi mano, kad uz Zalgiri!!!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių