„Žalgiris“ po dramatiškos kovos nusileido „KK Zagreb“

Kroatijos sostinėje Kauno „Žalgiris“ žaidė Eurolygos B grupės pirmojo rato paskutines rungtynes su šios šalies čempionu „KK Zagreb“.

Kauniečiai savo sąskaitoje jau turėjo vieną pergalę, iškovotą praėjusiame ture prieš Bambergo „Brose Baskets“ iš Vokietijos. Tuo tarpu kroatai buvo patyrę visus keturis pralaimėjimus.

Vis dėlto šį kartą sėkmė šypsojosi šeimininkams. Sėkmingai mačo pabaigą sužaidę kroatai šventė pergalę 80:78.

„Žalgiris“ rungtynes pradėjo kiek neįprastu starto penketu: Vytenis Lipkevičius, Mantas Kalnietis, Sonny Weemsas, Paulius Jankūnas ir Robertas Javtokas.

Mačą pustuštėje naujojoje Zagrebo arenoje sėkmingiau pradėjo šeimininkai (7:2), tačiau žalgiriečiai pasiduoti neketino ir greitai išlygino ir persvėrė rezultatą - 11:9.

Pirmosiomis dvikovos minutėmis kova vyko taškas į tašką. „Žalgirio“ gretose išsiskyrė pastaruoju metu blankiai rungtyniavę Paulius Jankūnas ir Mantas Kalnietis - 20:19.

Po pirmojo kėlinio šeimininkai priekyje - 21:20.

Antrojo kėlinio pradžioje Aleksandro Trifunovičiaus auklėtiniai pateko į duobę ir „KK Zagreb“ pavojingai atitrūko - 34:22.

Svečius į neviltį varė tolimi Zagrebo krepšininkų metimai. Nors iki šio mačo „KK Zagreb“ iš visų Eurolygos komandų tritaškius metė prasčiausiai, jau iki pertraukos į „Žalgirio“ krepšį buvo įsūdę šešias tolimas „bombas“.

Visgi prieš pat pertrauką „Žalgiris“ surengė spurtą ir vėl beveik prisivijo priešininkus - 36:40.

Kauniečių ekipoje nesulaikomas buvo 16 taškų pelnęs Paulius Jankūnas. Iki pertraukos 8 taškus taip pat įmetė Tomas Delininkaitis, po 4 pridėjo Mantas Kalnietis, Robertas Javtokas ir Sonny Weemsas.

„KK Zagreb“ ekipoje išsiskyrė 12 taškų pelnęs Joshas Heytveltas, 8 įmetęs Krunoslavas Simonas bei 6 - Mario Kasunas.

Trečiąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo „Žalgiris“ per pirmąją jo pusę šeimininkai sugebėjo įmesti vos du taškus, tuo tarpu į savo krepšį praleido net 11. Po iki šio momento tylėjusio Marko Popovičiaus tritaškio „Žalgiris“ išsiveržė į priekį 45:42.

Kroatijos snaiperis bent vieną tolimą metimą pataiko jau 27-ose Eurolygos rungtynėse iš eilės.

Iš viso vien per trečią kėlinį M.Popovičius įmetė tris tritaškius. Po trijų kėlinių „Žalgiris“ priekyje - 60:57.

Lemiamo ketvirčio pradžioje svečiai kiek atleido vadžias ir „KK Zagreb“ išsiveržė į priekį. Tačiau po to vėl sekė sėkmingai žalgiriečių atkarpa. Lemiamomis akimirkomis vėl sėkmingai rungtyniavo Manto Kalniečio ir Pauliaus Jankūno tandemas.

Mačo pabaiga dramatiška. Po P.Jankūno taiklaus baudos metimo - lygu 78:78. Liko 27 sekundės. M.Kasuno tik vienas baudos metimas taiklus. Lemiamomis akimirkomis kauniečiai padaro dvi klaidas ir leidžia kroatams švęsti pirmąją pergalę 80:78.

„KK Zagreb“ - „Žalgiris“ 80:78 (21:20, 19:16, 17:24, 23:18)

„KK Zagreb“: K.Simonas 22, J.Heytveltas 17, M.Kasunas 11.

„Žalgiris“: P.Jankūnas 24, M.Popovičius 11, M.Rakovičius 10,  M.Kalnietis ir T.Delininkaitis po 8.


Šiame straipsnyje: EurolygaŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

DANIJA FAN

DANIJA FAN portretas
GO ZALGIRIS GO ZALGIRIS

Cockney

Cockney portretas
Su tokiais žaidėjais eurolygą reikia pamiršt,tegu jie eina gatves šluot,arba žalgiris tik ir liks lkl prizininkais :(

GEDA

GEDA portretas
GEDA GEDA GEDA
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių