„Žalgiris“ nukovė „Atlantą“ ir tapo A lygos lyderiu

 

 

A lygos čempionate Vilniaus “Žalgirio” futbolininkai svečiuose 1:0 nugalėjo Klaipėdos “Atlanto” komandą ir išstūmė šią iš pirmosios vietos turnyro lentelėje.

Gargžduose vykusiose rungtynėse svečiai sukūrė nemažai progų pasižymėti, bet išnaudojo vienintelę.

Po apylygės rungtynių pradžios ėmė ryškėti “Žalgirio” pranašumas. Vilniečiai priekyje nuolatos siuntė kamuolius savo puolėjui Kamiliui Bilinskiui. Po Egidijaus Vaitkūno perdavimo lenkas atsidūrė vienas prieš vartininką Mantą Galdiką, bet smūgiavo labai silpnai. Vėliau po Manto Kuklio perdavimo K.Bilinskis ir vėl nepataikė į vartus. Baigiantis kėliniui, pavojingais smūgiais apsikeitė Evaldas Razulis ir Jakubas Wilkas.

Kelias progas iššvaistęs K.Bilinskis pagaliau prisitaikė tik antro kėlinio viduryje. 71 min. jis gavo puikų Manto Kuklio perdavimą iš aikštės gilumos ir iššokęs vienas prieš M.Galdiką sugebėjo pergudrauti jį – 0:1. 78 min. K.Bilinskis susikūrė progą pats sau, kai apgavo kelis gynėjus. Tačiau puolėjo smūgis iš dešinės pralėkė greta tolimojo virpsto. Rungtynių pabaigoje Konstantinas Sarsanija į aikštę metė ir Valdą Trakį, žaidusį tik trečiosiose A lygos rungtynėse. Paskutinė šeimininkų atakų banga baigėsi nesėkmingai. Prieš pat finalinį teisėjo švilpuką Donatas Navikas turėjo realią progą, bet galva muštas kamuolys praskriejo virš skersinio.

Po šio turo abu klubai surinko po 22 taškus. Tačiau “Žalgiris” yra aukščiau dėl geresnio įvarčių santykio ir dar rungtynėmis mažiau žaidęs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių