„Žalgiris“ - „Lietuvos rytas“: kova prasideda iš naujo (papildyta)

LKL didžiajame finale „Lietuvos rytas“ sporto halėje 75:64 nugalėjo „Žalgirį“ ir išlygino serijos iki keturių pergalių rezultatą – 1-1.

Starto penketai. "Žalgiris": Kalnietis, Pocius, Brownas, Klimavičius, Delašas.

"Lietuvos rytas": Miloševičus, Gecevičius, Jomantas, Zavackas, Bjelica.

Pirmasis kėlinys. Rungtynių pradžioje 4:0 į priekį išsiveržė vilniečiai, tačiau žalgiriečiai greitai išlygino rezultatą, o Mantas Kalnietis 5 min. tritaškiu persvėrė rezultatą - 9:6. 6 min. aikštėje pasirodė Watsonas. Rungtynės pirmajame kėlinyje vyko taškas į tašką, o jam pasibaigus 19:17 priekyje buvo Vilniaus ekipa.

Per pirmąsias 10 min. tris pražangas susirinko vilniečių aukštaūgis Baynesas.

Antrasis kėlinys. Komandos pasikeitė taikliais metimais - 22:22. 16 min. vilniečiai priekyje 28:24, 18 min. po Gecevičiaus tritaškio šoktelėjo iki 37:26. Po dviejų kėlinių svečiai turi solidžią persvarą - 41:28.

Rezultatyviausieji žaidėjai po dviejų kėlinių. "Žalgiris": T.Watsonas 7, M.Kalnietis ir A.Milaknis - po 5, M.Brownaas ir D.Šalenga - po 4.

"Lietuvos rytas": K.Bajramovičius 14, M.Gecevičius 9, M.Bjelica 6, A.Jomantas ir A.Baynesas - po 4.

Trečiasis kėlinys. "Žalgirio" laivas skęsta: 22 min. vilniečiai atitrūko iki 48:31. 26 min. Miloševičius prasižengia penktą kartą. "Lietuvos rytas" priekyje 52:39. 27 min. Klimavičius pelno pirmuosius taškus - 41:52. Po trijų kėlinių "Žalgiris" atsilieka 45:57.

Ketvirtasis kėlinys. Vilniaus ekipa ramiai laiko 12-14 taškų persvarą. Žalgiriečiai niekaip negali pataikyti į krepšį. Watsonas prametė jau penkias baudas. 34 min. tuo pasinaudoję vilniečiai dar padidina skirtumą - 61:45. Penktą kartą prasižengia ir Bjelica. 39 min. žalgiriečiai priartėja iki 59:67. Prasidėjus paskutinei min. skirtumą Pocius sumažino iki 62:67. Kauniečiai bandė gelbėtis prasižengdami, tačiau varžovai pataikė baudas ir laiko juos pavyti "Žalgiriui" nebeužteko. "Lietuvos rytas" nugalėjo 75:64 ir išlygino serijos iki keturių pergalių rezultatą - 1-1.

Trečiosios rungtynės vyks Vilniuje gegužės 10 d.

Rezultatyviausieji žaidėjai. "Žalgiris": D.Šalenga 20, M.Kalnietis 12, A.Milaknis 8, T.Watsonas 7, T.Klimavičius ir M.Brownaa - po 6, M.Pocius 5, A.Čapinas 3, M.Delašas 2.

"Lietuvos rytas": K.Bajramovičius 24, M.Gecevičius 18, A.Jomantas 13 (8 atkovoti kamuoliai), D.Zavackas 5, A.Baynesas 4, I.Miloševičius 1.

Statistika ("Žalgiris" ir "Lietuvos rytas"): dvitaškiai - 14/26 (54 proc.) ir 20/37 (54), tritaškiai - 7/22 (32) ir 3/14 (21), baudos - 15/22 (68) ir 26/33 (79), atkovota kamuolių 28 ir 34, perimta 6 ir 6, klaidų 15 ir 14, rezultatyvūs perdavimai - 8 ir 12, naudingumas - 59 ir 78.

Komentarai

Rimas Kurtinaitis ("Lietuvos rytas"): "Retai tai darau, bet šįkart noriu padėkoti vyrams, kurie sugebėjo taip kovoti sporto halėje prie tokių gerų sirgalių, kur problemų turi ir Eurolygos komandos. Suradome savyje jėgų, darna ir komandinis žaidimas, kokio pasigedau pirmajame mače, šiandien mums pavyko. Laimėti pirmiausia padėjo tai, kad pagerinome gynybą vienas prieš vieną. Prieš tai ir Kalnietis, ir Šalenga mūsų gynybą pjaustė tarsi peiliu. Šįkart pakeitėme gynybos būdus, bet tuo klausimu nenorėčiau išsiplėsti, nes serija dar tik prasidėjo. Bet tie pakeitimai pasiteisino ir mes kontroliavome visas rungtynes, panikos truputį buvo tik pabaigoje. Be to, šįkart mums pavyko sustabdyti Klimavičių. Nėjome tiek daug dvigubinti gynybos, kad neduotume tiek erdvės atkovoti kamuolius puolime. Gynyboje jis susirinko savo kamuolius, bet jo taškų kraitį sugebėjome sumažinti iki šešių. Tai irgi buvo vienas svarbiausių pergalės veiksnių. Pasiteisino ir Buterlevičiaus žaidimas. Norėtųsi, kad jis pelnytų ir daugiau taškų, bet mes akcentavome gynybą ir jis gerokai apribojo Kalniečio veiksmus. Nesakyčiau, kad "Žalgiris" šiandien žaidė blogai. Mes paprasčiausiai žaidėme geriau. Manau, kad šioje serijoje reikės visų septynių rungtynių.

Darius Maskoliūnas ("Žalgiris"): "Negalime laimėti prieš "Lietuvos rytą" gynyboje žaisdami 10-12 min. Ir tai žaisti pradėjome, kai leidome varžovams atitrūkti ir reikėjo gelbėtis. Šnekėta buvo ir po pirmųjų rungtynių, ir prieš šias, kad "Lietuvos rytas" neatvažiuos į Kauną pasiduoti, kad jie neturi ką prarasti, kad mes žengėme tik vieną žingsnį į priekį. Dabar žengėme atgal. Pirmuosius du kėlinius vaikščiojome ir gynyboje, ir puolime. Žaidimo organizacija buvo absoliučiai nepanaši į tą, kam rengėmės ir ką tarėmės. Neišnaudojome nei žmonių po krepšiu, nei atsitraukusių, žaidėjai buvo susikaustę. Vilniečiai du kėlinius mus buvo praktiškai surakinę. Bet serija iki keturių pergalių ir Vilniuje pasistengsime pabandyti pakartoti tą žaidimą, kokį žaidėme pirmose rungtynėse. Žaidžiant taip, kaip šiandien, laimėti būtų beveik neįmanoma.

Nuostoliai. „Žalgiriui“ negalėjo padėti Mirza Begičius, vietoje jo rungtynėms registruotas Mario Delašas. Travisas Watsonas, kuriam susiūtas paakys, rungtyniavo su veido kauke.

Žiūrovai. Sporto halė penktadienio vakarą buvo sausakimša - į rungtynes parduoti visi bilietai. "Žalgirio" varžovus jie sutiko kurtinančiu švilpimu.

Pasirengimas. Rungtynių dieną po ryto treniruotės ne tik „Lietuvos rytas“, bet ir „Žalgiris“ laiką leido viešbutyje. Kauno klubo direktoriaus Pauliaus Motiejūno teigimu, taip nutarta dėl to, kad žaidėjai atsiribotų nuo kasdienių rūpesčių ir pailsėtų.

Teisėjai. Rungtynėms teisėjavo Kęstutis Pilipauskas (Kaunas), Virginijus Dovidavičius (Kaunas) ir Ramūnas Večerskis (Vilnius).


Šiame straipsnyje: LKL finalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių