„Žalgiris“ ir „Power Electronics“ stversis paskutinio šiaudo

Rytoj vakare Kauno „Žalgiris“ ir Valensijos „Power Electronics“ stos į žūtbūtinį mūšį.

Abiejų Kauno sporto halėje ginklus suremsiančių komandų padėtis Eurolygoje panaši. Pralaimėjimas šiame mače tiek vieniems, tiek kitiems reikš Europinio sezono pabaigą.

Galvoja tik apie pergalę

„Žinome, kad Kaune mums bus labai sunku. „Žalgirį“ vietos sirgaliai palaiko ypač aktyviai ir beveik visuomet užpildo areną. Tačiau tai mums bus dar viena įdomi patirtis. Neabejoju, jog laukia sunkios rungtynės ir, jei norime laimėti, privalėsime atiduoti visas jėgas. Jaučiu, jog esame tinkamai pasirengę dvikovai“, - kalbėjo Valensijos komandą treniruojantis serbas Svetislavas Pesičius.

Po rytojaus vakaro laimės paukštę už uodegos laikys tik viena ekipa. Kita visą dėmesį galės sutelkti nacionalinėms pirmenybėms. „Žinome, jog laukia labai nelengvas išbandymas, tačiau pasirinkimo neturime. Privalome laimėti ir tikrai esame pajėgūs tai padaryti. Sugrįžti į Lietuvą visuomet labai malonu, o Kauno sporto halėje tvyranti atmosfera visada prideda papildomo stimulo“, - treneriui antrino „Power Electronics“ marškinėlius vilkintis Lietuvos rinktinės kapitonas Robertas Javtokas.

Euforiją keitė susirūpinimas

Šiomis dienomis nuotaikos Valensijos klubo stovykloje keitėsi kardinaliai. Savaitgalį komanda šventė įspūdingą pergalę Ispanijos ACB  lygoje, 59:52 namuose parklupdžius galingąjį Madrido „Real“. Šiame mače „Power Electronics“ demonstravo įspūdingą gynybą. Ketvirtajame kėlinyje svečiai į Valensijos komandos krepšį sugebėjo įmesti vos 5 taškus.

Vis dėlto pakilias nuotaikas netrukus pakeitė didžiulis susirūpinimas. Į Kauną svečiai atvyko gerokai nukraujavę. Pirmadienio vakare treniruotės metu traumą patyrė 22-ejų metų puolėjas Victoras Claveras. Talentingam ispanui lūžo dešinė pėda ir dėl šios traumos jis su krepšiniu atsisveikino mažiausiai dviem mėnesiams. 206 cm ūgio krepšininkas šiame sezone buvo vienas komandos lyderių.  Startinėje sudėtyje visose 14 Eurolygos rungtynių žaidęs V.Claveras ypač įspūdingai rungtyniavo „Top 16“ etape, kur rinkdavo vidutiniškai po 14 tšk. ir atkovodavo po 4,9 kamuolio. Savo ekipoje Eurolygoje V.Claveras rezultatyvumu nusileido tik Duško Savanovičiui.

„Victoro nebus su mumis ir tai didžiulis praradimas. Tačiau labai tikiuosi, kad kiti komandos žaidėjai sugebės tinkamai jį pakeisti. Dabar privalome užmiršti šį nemalonų įvykį ir visą dėmesį skirti tik rungtynėms su „Žalgiriu“, - kalbėjo S.Pesičius.

Seni pažįstami

Rytoj ant parketo žengs puikiai vienas kitą pažįstantys varžovai. Net keli dabar skirtingose barikadų pusėse atsidūrę žaidėjai praeityje yra buvę bendraklubiais. Žalgirietis Tomas Delininkaitis greičiausiai nepraleis progos šnektelti su Valensijos aukštaūgiu ukrainiečiu Sergejumi Liščiuku. Abu šie krepšininkai 2007-08 metų sezone gynė Mariupolio „Azovmash“ spalvas. Marcusas Brownas ir Florentas Pietrusas du sezonus (2006 ir 2007) yra kartu atstovavę Malagos „Unicaja“ ekipai, o DeJuanas Collinsas ir D.Savanovičius 2008-09 metų sezone žaidė Sevilijos „Cajasol“ ekipoje. Paulius Jankūnas ir R.Javtokas praėjusį sezoną praleido Maskvos srities „Chimki“ ekipoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Varžovai puikiai žino vienas kitą, tad kova bus nuožmi ir bekompromisinė.

xx

xx portretas
Zalgiriui skamba pavojaus varpai. L Rytas iskovojo pergale ir turi 99procentus iseiti i kita etapa.O Zalgiris super komanda likti uz borto. Tai viena is pagrindiniu priezasciu kovoje su L rytu del garbes ir orumo.

L sudėtinga

L sudėtinga portretas
Tas ,,šiaudas", turi būti nemažiau +15 tšk, taigi.... Misija sunkiai įmanoma ;(((
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių