„Žalgiris“ Berlyne: kelionių ir treniruočių ypatumai

Vakar į Berlyną atvykę Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ruošiasi Eurolygos „Top 16“ etapo tryliktojo turo rungtynėms. Penktadienį „O2 World“ arenoje žalgiriečiai susitiks su Berlyno ALBA komanda.

Kaunas – Ryga – Berlynas

Ketvirtadienį anksti ryte nuo „Žalgirio“ arenos iškeliavę žalgiriečiai Vokietijos sostinę pasiekė pakeisdami lėktuvus Rygoje. Pirmą kartą šį sezoną keliaujant į rungtynes svečiuose Lietuvos čempionų išvykimo taškas buvo Kauno, o ne Vilniaus oro uostas.

„Su Madrido „Real“ komanda į šį oro uostą buvau atvykęs prieš 5 metus. Jis neabejotinai pasikeitė į gerąją pusę“, - Kauno oro uosto pažangą įvertino vyriausiasis treneris Joanas Plaza.

Visgi daug keliaujančius žalgiriečius nustebinti sugebėjo ir lietuviai. Užsiregistravus skrydžiui į Rygą, visi keleiviai buvo sulaipinti į autobusą, kuris nuo lėktuvo trapo stovėjo per 10 metrų. „Tai buvo ilgiausia kelionė oro uosto autobusu mano gyvenime“, - juokavo J.Plaza.

Tačiau skrydžių kokybe „Žalgirio“ delegacija šį kartą negalėjo skųstis. Vos pasiekę Rygos oro uostą žalgiriečiai persėdo į Berlyno reisą ir papildomam laukimui nesugaišo nė minutės.

Oro uostus pažįsta gerai

Atskridus į Berlyną ir belaukiant lagaminų Žalgiris TV pakalbintas Mindaugas Kuzminskas sunkiai skaičiavo, kiek oro uostų šį sezoną jam teko aplankyti.

„Jei būna jungiamieji skrydžiai, dažnai skraidome per tuos pačius oro uostus. Turbūt geriausiai pažįstu Maskvos Vnukovo oro uostą, nes per jį vyksta visos mūsų kelionės į Rusiją. Iš Vakarų Europos oro uostų turbūt dažniausiai lankomės Frankfurte. Tai didelis oro uostas, bet mes jame jau greitai susigaudome“, - pasakojo M.Kuzminskas.

„Žalgirio“ puolėjas tikino, kad susikrauti kelioninį krepšį kuo toliau, tuo labiau užima vis mažiau laiko.

„Būna, kad ir per 10 minučių susikraunu, nes keliaujame dažnai ir galvoti daug nereikia“, - sakė M.Kuzminskas, video interviu taip pat atskleidęs, kuris iš žalgiriečių slepia šiokią tokią skrydžių baimę.

Vakarinė treniruotė „kažkur“

Gana anksti atvykę į Berlyną žalgiriečiai turėjo laiko poilsiui. Šiek tiek nusnūdus jiems teko susirinkti viešbučio konferencijų salėje, kur kartu su trenerių štabu video ekrane dar kartą buvo analizuojamas Berlyno ALBA žaidimas.

Po video peržiūros „Žalgiris“ pajudėjo į treniruotę, tačiau pratybos vyko ne toje arenoje, kur bus žaidžiamos rungtynės. Ketvirtadienį Berlyno „O2 World“ rūmuose koncertavo amerikietis dainininkas Bruno Marsas. Būtent dėl šios priežasties Eurolyga dar prieš kelias savaites buvo priversta pakeisti mačo datą iš ketvirtadienio į penktadienį.

Statybos kranais apstatytame Berlyno centre į treniruotę žalgiriečius vežęs autobuso vairuotojas sustojo būtent šalia vienos nuolaužų pilnos aikštelės. Gretimai esančioje mažoje, tačiau gana jaukioje salytėje ir turėjo įvykti „Žalgirio“ treniruotė.

„Skridome per pusę Europos, kad pasitreniruotume čia“, - ironiškai sakė Rimantas Kaukėnas. Tiesa, sąlygos abiems komandoms buvo vienodos. Prieš pat „Žalgirio“ pratybas treniruotę toje pačioje salėje baigė ir ALBA krepšininkai.

Aikštėje praleidę apie pusantros valandos žalgiriečiai išbandė kelias gynybos sistemas, pakartojo pagrindinius derinius ir atliko įprastą metimų seriją. Treniruotę užbaigė Roberto Javtoko keturios „kiaurai“ sumestos baudos, po kurių J.Plaza padėkojo visiems krepšininkams už nuoširdų darbą.

Penktadienį ryte žalgiriečių jau laukė treniruotė „O2 World“ arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Net

Net  portretas
jei tai buvo per treniruotę, nesitiki, kad kažkas panašaus gali įvykti per rungtynes.

jurgis

jurgis portretas
kelinta valanda ziureti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių