„Žalgirio“ varžovų gretose - vėl CSKA?

Eurolygos antrojo varžybų etapo - aštuntfinalio - grupės paaiškės pirmadienį Barselonoje (Ispanija) ištraukus burtus, tačiau jau šiandien daugmaž žinoma, kas bus kiti Kauno „Žalgirio“ varžovai.

Žalgiriečiai pateko į 3-iąjį krepšelį kartu su Belgrado „Partizan“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Maskvos srities „Chimki“ komandomis, todėl su jomis aštuntfinalyje nesusitiks.

1-ajame krepšelyje - grupių nugalėtojai: „Barcelona“, Pirėjo „Olympiakos“, Maskvos CSKA ir Madrido „Real“, 2-ajame - Sienos „Montepaschi“, Malagos „Unicaja“, Vitorijos „Caja Laboral“ ir Atėnų „Panathinaikos“, 4-ajame - Zagrebo „Cibona“, Stambulo „Efes Pilsen“, Atėnų „Maroussi“ ir Gdynės „Asseco Prokom“.

Eurolygos taisyklėse, be kita ko, numatyta, kad reguliarųjį sezoną toje pačioje grupėje žaidusios ekipos negali atsidurti vienoje aštuntfinalio grupėje. Dėl kito 2-ojo etapo apribojimo du vienos šalies klubai irgi negali varžytis tame pačiame ketvertuke.

Atsižvelgus į šias sąlygas, galima prognozuoti tokias šešioliktuko grupes: E - „Barcelona“, „Panathinaikos“, „Maccabi“ ir „Efes Pilsen“, F - „Olympiakos“, „Caja Laboral“, „Chimki“ ir „Cibona“, G - CSKA, „Unicaja“, „Žalgiris“ ir „Asseco Prokom“, H - „Real“, „Montepaschi“, „Partizan“ ir „Maroussi“.

Šį sezoną „Žalgiris“ ir CSKA jau grūmėsi Vieningosios krepšinio lygos (VKL) B grupėje ir iškopė į finalo ketvertą.

Į Eurolygos ketvirtfinalį pateks 1-2 vietas užėmusios komandos. G grupės klubai dėl kelialapių į finalo ketvertą kausis su H grupės ekipomis.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisCSKAEurolyga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių