„Žalgirio“ vardui vietos ant marškinėlių gali nelikti (papildyta)

Po pirmųjų „Žalgirio“ rungtynių Vieningosios krepšinio lygos turnyre Maskvoje kilo diskusijų, kodėl ant Kauno komandos žaidėjų marškinėlių neliko „Žalgirio“ pavadinimo.

Kauno klubo direktorius Paulius Motiejūnas paaiškino, kad, pagal Eurolygos reikalavimus, ant priekinės marškinėlių pusės gali būti tik du užrašai. Vienas jų skirtas pagrindinio klubo akcininko Vladimiro Romanovo valdomam Ūkio bankui, o antrasis bus skirtas arba „Žalgiriui“, arba naujajam rėmėjui.

„Šiuo metu bandome pritraukti vieną stambų rėmėją, todėl vieta ant marškinėlių būtų skirta jam. Jeigu jo nebus, toliau matysime užrašą „Žalgiris“, - sakė P.Motiejūnas.

Tokia praktika nėra nauja Eurolygoje. Ketvirtadienį Eurolygos atidarymo rungtynes Tel Avive žaidė „Maccabi Electra“ ir Liublianos „Unijon Olimpija“. Ant Tel Avivo komandos marškinėlių priekinės pusės buvo vienintelis užrašas „Electra“, o ant nugaros - Tel Avivas ir žaidėjo pavardė. Tik komandos emblema, be užrašo, buvo ir ant slovėnų klubo krepšininkų aprangos.

Penktadienį „Žalgirio“ klubo vadovai išplatino pranešimą, kad "Žalgirio" vardas nebus keičiamas, nors jo ant marškinėlių gali ir nebūti.

"Žalgirio" pranešimas

Griežti Eurolygos reikalavimai ir kai kurių partnerių ketinamai nevykdyti finansinių įsipareigojimų Kauno „Žalgirio“ komandą privertė priimti sunkų sprendimą – ant marškinėlių Eurolygos ir Vieningosios krepšinio lygos varžybose (VKL) neberašyti „Žalgirio“ pavadinimo.

Eurolygos ir VKL reikalavimas – aiškus: užrašas ant marškinėlių neturi būti platesnis nei 30 cm ir aukštesnis nei 16 cm. Tokios taisyklės „Žalgirio“ vadovams surišo rankas.

Po ilgų diskusijų ir konsultacijų su legendiniais „Žalgirio“ krepšininkais, treneriais ir sirgaliais apsispręsta laikinai atsisakyti ant marškinėlių rašyti „Žalgiris“. „Pasinaudojome kitų klubų patirtimi. Neišradome nieko naujo. Ilgas tradicijas turinčių klubų – „Real“ ir „FC Barcelona“ krepšininkai jau daugelį metų dėvi aprangas tik su rėmėjų logotipais“, - aiškino „Žalgirio“ valdybos narys Remigijus Jurgelaitis.

Ant vakar Eurolygos sezoną pradėjusių Tel Avivo ir Liublianos komandų marškinėlių taip pat nėra „Maccabi“ ar „Olimpija“ užrašų.

„Rėmėjams turime pasiūlyti patrauklų reklaminį paketą. Kitu atveju, „Žalgiriui“ būtų sunku suformuoti biudžetą, stabilizuoti klubo veiklą ir siekti gerų rezultatų aikštėje“, - sakė valdybos narys. 

Apsispręsta ant marškinėlių spausdinti dviejų didžiausių „Žalgirio“ partnerių logotipus. Šiuo metu baigiamos derybos su dar vienu stambiu „Žalgirio“ rėmėju, jo logotipas turėtų būti šalia Ūkio banko. Jei su naujuoju rėmėju susitarti nepavyks, ant marškinėlių atsiras užrašas „Žalgiris“ .

Legendinis „Žalgirio“ krepšininkas Modestas Paulauskas sako remiantis tokį vadovybės sprendimą. „Kai esame priversti rinktis iš to, ar apskritai liktų „Žalgiris“, ar išsaugoti užrašą ant marškinėlių Eurolygos ir Vieningosios lygos varžybose, mano atsakymas paprastas: mes turime padaryti viską, kad išsaugotume „Žalgirį“, - sakė krepšinio legenda.

Naujoji klubo vadovybė užtikrina: „Žalgirio“ pavadinimas nebus keičiamas. „Neįsivaizduojame Kauno, Lietuvos be „Žalgirio“. Tai mūsų istorijos dalis. Sirgaliai, rėmėjai ir partneriai turėtų būti ramūs: nė nesvarstome keisti komandos pavadinimo“, - užtikrino „Žalgirio“ vadybos narys R.Jurgelaitis.

Kauno krepšininkai rungtyniaudami LKL ir BBL ir toliau dėvės marškinėlius su užrašu „Žalgiris“. „Esame tikri, kad pasibaigus sunkmečiui, „Žalgirio“ užrašas grįš ant komandos marškinėlių Eurolygos varžybose“, - teigia naujoji klubo vadovybė.     

 

 

 


Šiame straipsnyje: Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pastebejimas

Pastebejimas portretas
Jei nebus Zalgirio pavadinimo, tai miestas neturi moketi klubui nei lito! tegul ir issilaiko is privaciu remeju, kuriuos ir reklamuoja!

vakaras

vakaras portretas
pagal eurolygios reikalvimus,daugelio komandu nera ju pavadinimo,real,barselona,geriau tegul Zalgiris lieka,o ne bankrutuoja,o tu tavo lita savyvaldybe ikis i kita auksini tualeta,galesi natura atsiimti

ii

ii portretas
jooa, geriau tuos litus visokiem uzsienio negram atidauoda, kurie nemoka zaisti
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių