„Žalgirio“ vairą perima serbas Aco Petrovičius

Kauno „Žalgiris“ išsirinko naują vyriausiąjį trenerį – tituluočiausiai Lietuvos krepšinio komandai vadovaus serbas Aco Petrovičius.

Su A.Petrovičiumi pasirašyta vienų metų sutartis su galimybe ją pratęsti antrajam sezonui. Serbijos krepšinio specialistas jau buvo atvykęs į Kauną, apžiūrėjo „Žalgirio“ treniruočių centrą, bendravo su klubo savininku Vladimiru Romanovu ir su generaliniu direktoriumi Pauliumi Motiejūnu. Treneris į Lietuvą sugrįš rugpjūtį, kai žalgiriečiai susirinks į pagrindinę treniruočių stovyklą.

„Esu labai laimingas, kad „Žalgiris“ parodė pasitikėjimą man kaip treneriui. Tokią istoriją, kaip „Žalgirio“, turinčiame klube trokšta dirbti kiekvienas treneris. Šiuo metu analizuoju informaciją apie komandą. Ją įvertinus, bus galima daugiau pasakyti ir priimti atitinkamus sprendimus. Žinau, kad Kaune jau daugelį metų žaidžiamas aukščiausio lygio krepšinis, žinau, kad  ekipos gerbėjai ir apskritai visi žmonės mieste domisi krepšiniu, todėl esu labai patenkintas, kad treniruosiu „Žalgirį“, – sakė A.Petrovičius.

Praėjusį sezoną A.Petrovičius pradėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ klube, tačiau jame padirbėjo iki 2009-ųjų gruodžio.

„Buvo labai sunkus metas, „Crvena Zvezda“ klubą slėgė ekonominė krizė, tačiau aš nesijaučiu kalčiausias, kad Adrijos lygos čempionate pralaimėjome 8 iš 14 rungtynių. Man paprasčiausiai pritrūko laiko tinkamai parengti ekipą“, – tąkart teigė treneris.

2007–2009 m. A.Petrovičius treniravo Kazanės „Uniks“ krepšininkus. 2008-aisiais „Uniks“ žaidė ULEB taurės finalo aštuoneto turnyre, o kitąmet iškovojo Rusijos taurę ir šalies superlygos bronzos medalius. Po to „Uniks“ vairą iš Serbijos specialisto perėmė buvęs ilgametis žalgirietis, olimpinis čempionas Valdemaras Chomičius.

2002 m. buvusios Jugoslavijos rinktinė tapo pasaulio čempione. Tada A.Petrovičius buvo vyriausiojo trenerio Svetislavo Pesičiaus asistentas. Nuo 2008-ųjų naujasis „Žalgirio“ strategas – Serbijos rinktinės vyriausiojo trenerio Dušano Ivkovičiaus asistentas.

„Mano krepšinio filosofija – supergynyba ir solidus puolimas. Tai yra pagrindiniai koziriai pergalei. Pasitikiu jaunais krepšininkais, nes labai vertinu jų entuziazmą ir ambicijas. Bet kuris legionierius meistriškumu visada turi būti pranašesnis už savus žaidėjus“, – yra pabrėžęs A.Petrovičius.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisRomanovasPetrovičius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių