„Žalgirio“ sezonas – kupinas istorinių rekordų (komentarai)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai šį sezoną pasiekė ne vieną rezultatą, įeisiantį į komandos istoriją.

Žalgiriečiai po 14 metų pertraukos užėmė pirmąją vietą Eurolygos reguliaraus sezono grupėje. Prieš porą savaičių Kauno ekipa nutraukė 23-ųjų pralaimėjimų „Top 16“ etapo išvykose seriją. Taip pat Lietuvos čempionai du kartus gerino didžiausiu skirtumu laimėtų rungtynių Eurolygoje rekordą: iš pradžių 90:62 įveikdami Zagrebo „Cedevita“ ekipą, o po to net 37 taškais (82:45) sutriuškindami Vitorijos „Caja Laboral“ komandą.

Kauniečiams priklauso ir šio sezono Eurolygos rungtynių lankomumo rekordas. „Top 16“ dvikovą su Maskvos CSKA komanda „Žalgirio“ arenoje stebėjo net 15 800 žiūrovų.

Tačiau ne tik Eurolygoje buvo užfiksuoti visi įsimintini šio sezono pasiekimai. Praėjusį sekmadienį Kauno „Žalgiris“ užsitikrino ir VTB Vieningosios lygos reguliaraus sezono nugalėtojų vardą. Prieš sezono pradžią turbūt ne daug kas galėjo tikėtis, kad patekus į vieną grupę su CSKA žalgiriečiams pavyks būti pirmiems, o juk iki reguliaraus sezono pabaigos dar liko du turai.

Būtent dvi pergalės prieš raudonarmiečius geriausiai iliustravo šio sezono pasirodymą VTB Vieningoje lygoje. Pirmąją pergalę dar spalio mėnesį kauniečiai iškovojo sausakimšoje „Žalgirio“ arenoje, o šių metų vasarį CSKA krito ir savo aikštėje. Žalgiriečiai oficialiose varžybose Maskvoje laimėjo net po dviejų dešimtmečių pertraukos!

„Du kartus įveikti tokią stiprią ekipą yra malonus pasiekimas, tačiau VTB Vieningoje lygoje netrūko ir kitų sunkių rungtynių. Labai svarbu, kad mums pavykdavo susikoncentruoti po mūšių Eurolygoje ir kiekvieną kartą į aikštę išėjome gerbdami savo varžovus. VTB Vieningoji lyga kartu su Ispanijos čempionatu dalijasi 2-3 vietą Europos klubiniame krepšinyje, todėl būti pirmiems šiame čempionate yra puikus laimėjimas. Tačiau tai nėra galutinė pergalė. Pasistengsime laimėti likusius du reguliariojo sezono mačus ir dėsime visas jėgas atkrintamosiose varžybose“, - teigė komandos kapitonas Marko Popovičius.

Šiuo metu 11 rungtynių iš eilės VTB Vieningoje lygoje laimėję kauniečiai į savo sąskaitą gali įsirašyti dar vieną rekordą. Praėjusiame sezone CSKA pergalių serija truko 12 mačų, o „Žalgiriui“ dar liko du reguliariojo sezono susitikimai su „Tsmoki-Minsk“ ir „Nizhny Novgorod“ komandomis.

Tuo tarpu ketvirtuosius metus skaičiuojančios VTB Vieningosios lygos reguliarųjį sezoną Kauno „Žalgiris“ laimi pirmą kartą istorijoje. Debiutiniame lygos sezone žalgiriečiai šią poziciją sugebėjo pasidalinti su Maskvos CSKA ir Kazanės „Unics“ komandomis, kurios po to rungtyniavo ir pirmenybių finale, o „Žalgiris“ galiausiai iškovojo bronzos medalius.

„Sunku keliais žodžiais apsakyti, kokį svarbų laimėjimą pasiekėme, - teigė „Žalgirio“ vyr. treneris Joanas Plaza. - Tokiu sunkiu metu kitose komandose tiek žaidėjai, tiek gerbėjai būtų pasidavę ir palaidoję visą sezoną. Tačiau „Žalgiris“ yra daugiau nei paprasta komanda. Tai – istorinė vertybė, kiekvieną kartą už savo nugaros turinti 16 000 žiūrovų paramą „Žalgirio“ arenoje ir dar žymiai didesnį palaikymą visoje šalyje. Aplenkdami 19 stiprių komandų atlikome didelį darbą, bet mūsų dar laukia daug rungtynių visose trijose lygose, kuriose mums ir vėl prireiks mūsų puikių gerbėjų pagalbos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagarbos

pagarbos portretas
verta komanda, jos treneris, administracija ir visi, kas tiki Žalgiriu. Sėkmės ir toliau, nepaisant sunkių momentų.

valdas

valdas portretas
tik kupinas istoriniu momentu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių