„Žalgirio“ krepšinio klubą valdys ir sirgaliai (atnaujinta 11.30 val.)

Kauno „Žalgiris“ vakar komandos gerbėjams pristatė dar negirdėtą Lietuvoje naujovę. Tai - „Žalgirio“ klubas, suvienisiantis tuos, kuriems „Žalgiris“ - kur kas daugiau nei komanda.

Nuo šiol Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubo nariais galės tapti ne tik krepšininkai, treneriai ar ekipos personalas, bet ir visi gerbėjai, kuriems rūpi „Žalgirio“ komandos sėkmė, veikla bei sprendimai.

Pirmuoju klubo nariu tapo visada į „Žalgirį“ svajojęs grįžti legendinis krepšininkas Modestas Paulauskas, kuris eis ir klubo prezidento pareigas. Olimpinis čempionas ir ilgametis žalgirietis sieks sutelkti visus „Žalgirio“ gerbėjus.

"Šiandien šventė ne tik klubui, bet ir man asmeniškai. Turbūt žinote, ką man reiškia "Žalgiris". Nuo 1976 m. , kai palikau krepšinį, daug laiko praėjo, bet mano ryšiai su "Žalgiriu" niekada nenutrūko. Šiandien vėl esu lyg naujagimis, lyg vėl pakviestas į "Žalgirį", kaip 1962-aisiai", - susijaudinęs kalbėjo vienas geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų M.Paulauskas, „Žalgirio“ klubo prezidentas. - Su dideliu entuziazmu norėčiau Jus visus pakviesti įsilieti į Kauno „Žalgirio“ klubo narių gretas. Tai galimybė dar labiau susivienyti su komanda, turėti įtaką joje ir ne vien žodžiais, tačiau ir realiais darbais prisidėti prie „Žalgirio“ sėkmės. Neabejoju, jog būdami kartu pasieksime geriausią rezultatą, o „Žalgiris“, reprezentacinė visos Lietuvos krepšinio komanda - gyvuos amžinai.“

„Žalgirio“ klubas - naujovė Lietuvoje, tačiau ne Europoje. Steigiant klubą buvo remtasi stipriais ir autoritetingais Ispanijos klubų „FC Barcelona“ bei Madrido „Real“ pavyzdžiais. "Barcelonos" sirgalių klubas įkurtas kartu su klubu 1899 m. ir šiuo metu jau turi apie 165 tūkst. narių. "Real" sirgalių klubas taip pat greitai švęs šimtmetį ir turi apie 80 tūkst. narių.

Šių klubų nariai turi ypač svarų balsą spręsdami mylimos komandos valdymo klausimus. Ne išimtis bus ir „Žalgiris“ - visi nariai galės savo sprendimais turėti įtakos ekipos valdymui.

Be galimybės dalyvauti „Žalgirio“ valdyme, visi klubo nariai sulauks ir daugybės privilegijų. Metinis klubo nario mokestis - 200 Lt.

"Žalgirio" krepšinio klubo direktorius Paulius Motiejūnas teigė, kad tokio projekto imtis paskatino praėjusio pavasario patirtis, kai finansinėje duobėje atsidūrusią komandą geranoriškai ėmėsi gelbėti žmonės, paaukoję jai per 300 tūkst. litų.

"Mūsų vizija - šimtas tūkstančių narių per keletą metų", - sakė P.Motiejūnas. Jeigu tai pavyktų įgyvendinti, "Žalgirio" biudžetą papildytų 20 mln. litų.

Atnaujinta. Skaitytojų dėmesiui - interviu su M.Paulausku.

Visų pirma, kodėl vėl nusprendėte grįžti į "Žalgirį"? – pasiteiravome vieno geriausių visų laikų Lietuvos krepšininkų M.Paulausko.
– Man asmeniškai "Žalgiris" yra ypatingas, tai – neeilinė komanda. Tai tam tikras gyvenimo etapas, kuris vis tęsiasi ir sukelia šiltų, teigiamų emocijų. Kartu su "Žalgiriu" patyriau visko – tiek pergalių džiaugsmą, tiek pralaimėjimų kartėlį, tiek žodžiais neapsakomą triumfo jausmą ir pasididžiavimą pasiekus tikslą. Noras grįžti visada buvo, labai džiaugiuosi, kad atsirado tokia galimybė. Kauno "Žalgiris" yra visos Lietuvos komanda, kurią mylinčių žmonių gali rasti kiekviename kaime, nekalbant apie miestus. Man didelė garbė, kad vėl galiu būti jo dalimi.
– Kaip kilo idėja pradėti šį naują projektą?
– Dar vasarą susėdę su "Žalgirio" vadovais ieškojome tinkamiausio būdo krepšinio klubo veiklai patobulinti. Praėjusį sezoną atsidūrus ant bedugnės krašto, žmonių neabejingumas ir pagalba padėjo mums išsikapstyti ir vėl atsistoti ant kojų. Tačiau vien paprasta padėka tiems, kurie padėjo, apsiriboti nenorėjome. Supratome, kad ištikimiausiems aistruoliams reikia suteikti visapusišką galimybę būti naudingiems "Žalgiriui". Reikėjo atramos taško, kuris suvienytų "Žalgirio" gerbėjus ir patį klubą. Pažvelgėme plačiau ir netrukome pamatyti, kad tokios komandos kaip, tarkime, "FC Barcelona", sėkmingai naudoja narystės klube modelį ne vieną dešimtmetį ir savo gretose turi bene 200 tūkst. narių, kurie turi svarų balsą priimant valdymo sprendimus ir išlaikant klubus. Viską apsvarstę nusprendėme žengti panašiu keliu.
Klubas buvo įsteigtas tam, kad suvienytų visus "Žalgiriui" neabejingus gerbėjus. Tuos, kuriems yra svarbi komandos ateitis, sėkmė aikštėje, veikla ir priimami sprendimai. Tai galimybė visiems pademonstruoti, kad kartu mes galime viską. Klubas jungia gerbėjus, kuriems "Žalgiris" yra kur kas daugiau nei komanda.
– Kodėl vertėtų tapti "Žalgirio" klubo nariu?
– Tapus klubo nariu būsite dar arčiau mylimos komandos. Tik klubo nariams suteikiamos dovanos leis pasijausti išskirtiniams, o anksčiau prieinama informacija – klubo dalimi. Esminis dalykas, kad turėsite nuostabią galimybę pasireikšti ne vien palaikydami ekipą tribūnose, tačiau ir padėti jai savo patarimais, balsais, siūlymais ir rekomendacijomis.
– Kokios klubo ateities perspektyvos?
– Savaime suprantama, kad kuo daugiau narių bus, tuo didesnę įtaką valdant ekipą jie turės. Tie patys Ispanijos grandai "Real" ir "FC Barcelona" be savo narių dabar tikriausiai apskritai nebegalėtų sėkmingai egzistuoti. Mes esame pačioje kelio pradžioje, tačiau svarbiausia tai, kad tas kelias – teisingas ir turi šviesią ateitį. Visi nariai galės išsakyti savo nuomonę priimdami sprendimus ir taip tiesiogiai dalyvauti valdant "Žalgirį". Jau turime keletą klubo ambasadorių kituose miestuose, kurie padės koordinuoti veiklą savo regione. Tad nereikia galvoti, jog klubo narystė skirta vien kauniečiams.
Gausėjant mūsų būriui suformuosime savo klubo struktūrą, deleguosime savo atstovus į "Žalgirio" valdybą. Tai reiškia, kad klubo nariai turės tokią pat įtaką "Žalgiryje" kaip bet kurie dabartiniai valdybos nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių