„Žalgirio“ krepšininkai baigia atostogas

Kauno „Žalgiris“ pradeda rengtis naujajam sezonui – šiandien į pirmąją treniruotę susirinks aštuoni krepšininkai.

Iš pagrindinės praėjusio sezono sudėties treniruotis pradės Povilas Butkevičius ir  Šarūnas Vasiliauskas. Kartu su jais – Kauno „Aisčiams“ atstovavę Žygimantas Janavičius, Vaidas Čepukaitis, Vytenis Lipkevičius, Osvaldas Matulionis ir Gediminas Žylė bei Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) su „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ ekipa rungtyniavęs Mindaugas Kupšas. Rytoj prisijungs Mirza Begičius.

Šiek tiek vėliau prie komandos prisidės Artūras Milaknis, o rugpjūtį – ir kapitonas Dainius Šalenga.

„M.Begičius dirbs pagal individualų planą, vidurio puolėjui padės fizinio rengimo treneris Sigitas Kavaliauskas. Kitiems žaidėjams vadovaus „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ ekipos treneris Priitas Venė ir fizinio rengimo treneris Nerijus Navickas“, – informavo portalą „Žalgirio“ klubo komunikacijos direktorius Almantas Kiveris.

Kol kas atostogauja į Lietuvos rinktines – 1-ąją ir rezervinę – pakviesti žalgiriečiai Martynas Pocius, Adas Juškevičius, Mantas Kalnietis, Tadas Klimavičius. Ilsisi ir legionieriai Marcusas Brownas, Aleksandras Čapinas bei Travisas Watsonas.

Mario Delašas treniruojasi su Kroatijos jaunimo (iki 20 m.) rinktine, o Siimas-Sanderis Venė – su Estijos nacionaline vyrų ekipa.

Artimiausiu metu „Žalgiris“ planuoja suformuoti naują trenerių štabą. Į vyriausiojo stratego pareigas pretenduoja Lietuvos ir užsienio specialistai. Klubo generalinis direktorius Paulius Motiejūnas nepaneigė, kad tarp realiausių kandidatų yra buvęs Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairininkas, olimpinis čempionas Rimas Kurtinaitis ir kroatas Aco Petrovičius.

„Žalgiris“ nepratęsė iki birželio 1-osios galiojusios sutarties su Šarūnu Sakalausku, kuris dirbo sporto direktoriumi. „Sutartis baigėsi, ir tiek. Žiūrėsime, ar mums apskritai reikės sporto direktoriaus. Jei vis dėlto prireiks, neatmetame galimybės, kad ir Š.Sakalauskas vėl bus tarp kandidatų į tas pareigas“, – paaiškino P.Motiejūnas.       

Liepos 8-ąją Barselonoje (Ispanija) ištraukus burtus, žalgiriečiai sužinos varžovus Eurolygos turnyre.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisMotiejūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių