„Žalgirio“ jaunimas visiškai užtemdė „Pieno žvaigždes“

Kauno „Žalgiris“ tęsia sėkmingą pasirodymą Lietuvos krepšinio lygos pirmenybėse. Pirmadienį jauniesiems ekipos žaidėjams duoklę atidavęs Joanas Plaza parsivežė pergalę iš Pasvalio – 93:43 sutriuškinta vietos „Pieno žvaigždžių“ komanda.

Prieš tai šį sezoną LKL reguliariojo sezono rungtynes svečiuose žaidžiantis „Žalgiris“ 101:59 buvo įveikęs „Palangos“ ekipą ir 71:53 palaužęs Utenos „Juventus“.

Pasvalyje aistruoliai neišvydo Darjušo Lavrinovičiaus, Rimanto Kaukėno ir Ibrahimo Jaabero. Paskutinėse Eurolygos rungtynėse su Zagrebo „Cedevita“ R.Kaukėnas rungtyniavo tik į kojos pirštą suleidus stiprių skausmo malšinamųjų vaistų. Po kelionės iš Kroatijos gynėjui buvo atlikta nedidelė operacija, po kurios į rikiuotę jis turėtų sugrįžti trečiadienį. Komandos gydytojai ir treneriai viliasi, kad iki penktadienio mačo su Vitorijos „Caja Laboral“  R.Kaukėnas sugebės atsigauti.

Į naudingiausių praėjusios savaitės Eurolygos žaidėjų penketą patekęs D.Lavrinovičius jau kuris laikas skundžiasi kojos ir nugaros skausmais, tad LKL mače J.Plaza savo aukštaūgį nusprendė patausoti. Rungtynių išvakarėse kojos raumenį suskaudo ir Adui Juškevičiui, tačiau Pasvalyje gynėjas aikštelėje pasirodė nuo pat pirmųjų rungtynių minučių.

J.Plazos pasirinktas startinis penketas nustebino. Treneris šansą suteikė mažiausiai minučių Eurolygoje gaunantiems A.Juškevičiui, Vyteniui Lipkevičiui, Mindaugui Kuzminskui, Mario Delašui ir Jeffui Foote‘ui.
Jaunoji karta nenuvylė. Rungtynes 10:2 pradėję svečiai aukštą tempą išlaikė iki pat finalinės sirenos. Visi dešimt rungtynėms registruotų žalgiriečių jau per pirmąsias 12 minučių buvo pelnę bent po 2 taškus, o antrą kėlinį laimėjo įstabia persvara 27:4. Po šio spurto intriga jau nepakvipo ir „Žalgiris“ šventė užtikrintą pergalę.

„Džiaugiamės, kad treneris šiame mače leido pasireikšti tiems, kurie tarptautiniuose turnyruose gauna mažiau žaidimo minučių. Pasistengėme jas išnaudoti ir smagu, jog nenuvylėme. Smagu, kai varžovai į tavo krepšį neįmeta net 50 taškų. Reiškia, jog gynėmės tikrai gerai“, - po mačo kalbėjo „Žalgirio“ puolėjas Mindaugas Kuzminskas.


Šiame straipsnyje: LKLŽalgirispieno žvaigždės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių