Žalgiriečių „Protų kovos“: Vatikanas – bažnyčia, o ne valstybė

Žalgirio radijo“ organizuojamame krepšininkų egzamine pirmoji B grupės dvikova buvo itin linksma ir šmaikšti. Tarpusavyje kovoję Kšištofas Lavrinovičius ir Donnie McGrathas surinko po nedaug taškų, tačiau visgi vienu daugiau iškovojo Brolis.

Atsakęs į tris klausimus K.Lavrinovičius ne tik įveikė savo varžovą, bet ir vienu tašku aplenkė savo brolį Darjušą, kuris A grupėje su dviem taškais užima paskutiniąją vietą. Lygiai tiek pat surinko ir komandos naujokas, Kšištofo oponentas – D.McGrathas.

Abiems krepšininkams nekilo daug sunkumų įvardinant 2011-ųjų Eurolygos nugalėtojus, tačiau tikriausiai nė vienas jų mokyklos laikais nemėgo istorijos ir geografijos. Ir nors Brolis mėgino sakyti, kad Estijoje dar visai ne seniai buvo galima atsiskaityti kronomis, taško už tai negavo nei jis, nei jo konkurentas.

Legionieriui problemų nesukėlė prašymas įvardinti krepšinio aikštelės ilgį, tačiau K.Lavrinovičiui šis skaičius atrodė stebėtinai didelis. Ne ką mažiau jis nustebo ir sužinojęs, kokia pasaulyje valstybė yra mažiausia..

Muzikinis klausimas abiems varžovams atrodė ne ypatingai sunkus, nes daina buvo tikrai žinoma, tačiau labiau susikaupęs Kšištofas įvardino atlikėją teisingai ir tai jam lėmė pergalę rezultatu 3:2.

Kiekvienas krepšininkas dar turės antrąjį šansą pademonstruoti savo proto gabumus, tačiau iki to dar reikės palūkėti, kol bus sužaistos visos B grupės dvikovos. O po atkrintamųjų dvikovų jau paaiškės, kas žengs žingsnį link žalgiriečių „Protų kovų“ finalų. Vienas favoritų, kurį įvardino ir K.Lavrinovičius, yra šiuo metu traumą besigydantis Paulius Jankūnas ir prieš du metus vykusių „Protų kovų“ laimėtojas Mindaugas Kuzminskas

„Žalgirio radijas“ kiekvieną darbo dieną yra girdimas 17-18 val. radijo TAU bangomis (102,9 FM) arba internetu www.tau.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių