Žalgiriečiai užtikrintai laimėjo Utenoje

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse tarp Utenos „Juventus“ ir Kauno „Žalgirio“ pergalę rezultatu 82:60  (29:16, 16:21, 18:12, 19:11) iškovojo LKL čempionai. Po šios pergalės kauniečiai aplenkė Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir pakilo į pirmąją turnyrinės lentelės vietą.

Rungtynes dviem sėkmingai metimais pradėjo svečiai, tačiau Utenos krepšininkai netrukus išlygino rezultatą – 6:6, o įpusėjus ketvirčiui išsiveržė į priekį (10:9). Šeimininkus į priekį traukė Tomas Gaidamavičius, o „Žalgirio“ gretose išsiskyrė Povilas Butkevičius, taikliai užbaigęs keletą atakų iš eilės bei sugrąžinęs iniciatyvą svečiams. Kėlinuko pabaigoje sėkmingai rungtyniavo DeJuanas Collinsas, o „Juventus“ krepšininkai ėmė strigti LKL čempionų gynyboje – 16:29.

Antrame ketvirtyje šeimininkai ėmė lipti ant kulnų savo tituluotam varžovui. Gediminas Maceina ir Karolis Petrukonis vienas po kito siuntė kamuolius į „Žalgirio“ krepšį, o sužaidus beveik keturias minutes komandas jau skyrė vos du taškai – 32:34. Paulius Jankūnas pelnė du taškus su pražanga, vėliau pridėjo dar du taškus ir tai leido Kauno komandai išlaikyti iniciatyvą bei įpusėjus rungtynėms pirmauti 45:37.

Po didžiosios pertraukos „Žalgiris“ vėl pradėjo aktyviau – šįkart svečius į priekį traukė Mantas Kalnietis, sėkmingai užbaigęs keletą atakų iš eilės (52:41). Čia pat P.Butkevičius ataką užbaigė dėjimu, Marko Popovičius prabilo iš toli ir kauniečiai nutolo bei užtikrintai užbaigė kėlinuką savo naudai – 63:49.

Ketvirtąjį kėlinuką „Juventus“ pradėjo dviem sėkmingom atakom, tačiau „Žalgiris“ atsakė spurtu 13:0 ir ramiai užbaigė rungtynes, kuriose šventė pergalę rezultatu 82:60.


Šiame straipsnyje: ŽalgirisJuventusLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

šaunuoliai

šaunuoliai portretas
nors žaidė su silpnesniu priešininku, bet, kaip žinoma, silpnų priešų nėra. Todėl sveikinimai ir pirmyn
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių