Žalgiriečiai nokautavo Talino ekipą mačo pabaigoje (papildyta)

Dešimtąją pergalę Baltijos krepšinio lygos (BBL) elito grupės reguliariojo sezono rungtynėse iškovojo lyderis Kauno „Žalgiris“. Paskutinių dviejų mačo minučių atkarpą 10:0 laimėję „Žalgirio“ krepšininkai svečiuose 82:81 (24:24, 21:21, 19:18, 18:18) įveikė Talino „Kalev-Cramo“ ekipą.

Trečiajame kėlinyje kauniečiai pirmavo 52:45, 58:51. Estijos čempionai neiškėlė baltos vėliavos ir priartėjo - 58:60, o ketvirtajame kėlinyje, laimėję atkarpą 11:0, išsiveržė į priekį - 78:70, 81:72.

Žalgiriečiai pakilo į lemiamą šturmą: tritaškį pelnė Dainius Šalenga, T.Watsonas įmetė baudas, tikslą pasiekė tolimas Marcuso Browno šūvis, o iki finalinio švilpuko likus 11 sekundžių kamuolį iš viršaus į "Kalev-Cramo" krepšį įkrovė Tadas Klimavičius - 82:81.

Nugalėtojams M.Brownas pelnė 21 tašką (4 atkovoti kamuoliai), T.Watsonas - 18 (7 atkovoti kamuoliai), M.Kalnietis - 11 (8 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai), D.Šalenga - 10 (3 rezultatyvūs perdavimai). Talino ekipoje išsiskyrė Charronas Fisheris, surinkęs 27 taškus.

„Ketvirtojo kėlinio pabaigą sužaidėme ne taip, kaip buvome suplanavę. Viską sužlugdė kvailos klaidos“, - krimtosi „Kalev-Cramo“ ekipos strategas Nenadas Vučiničius.

Kauno ir Talino komandos šiemet antrą kartą žaidė dvi dienas iš eilės: lapkričio 1-ąją - Vieningosios krepšinio lygos (VKL) rungtynes (88:56), o 2-ąją - BBL elito grupės mačą (102:51) bei praėjusį sekmadienį - vėl VKL (82:58) ir pirmadienį - BBL susitikimą.

- Treneri, kodėl antroji dvikova su „Kalev-Cramo“ buvo gerokai sunkesnė nei pirmoji? - pasiteiravome „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio Dariaus Maskoliūno.

- Nėra paprasta įveikti tą patį varžovą du kartus per dvi dienas. Tačiau toks tvarkaraštis. Žaidėjams buvo sudėtinga tinkamai nusiteikti antrosioms rungtynėms, juo labiau kad pirmąsias laimėjome 24 taškų skirtumu. Be to, krepšininkai jau galvojo ir apie poilsį per Kalėdas. Žinojome, kad Talino krepšininkai ryžtingai sieks revanšo. Mums pavyko susitelkti rungtynių pabaigoje ir perimti iniciatyvą.

- Kokiomis nuotaikomis komanda išsiskirstė trumpų atostogų?

- Bet kokios permainos nelieka nepastebėtos, neaptartos. Labai gerai, kad yra ši švenčių pertraukėlė. Tikiuosi, po jos susirinksime atsigavę, prasiblaškę ir vėl visomis jėgomis kibsime į darbus. Taip pat svarbu, kad Eurolygoje dar ne viską praradome ir galime pasiekti užsibrėžtą tikslą - patekti į šešioliktuką. Tai - stiprus motyvas stengtis.

- Kada pradėsite rengtis paskutinėms šių metų rungtynėms su Vilniaus „Sakalais“?

- Gruodžio 26-ąją ir 27-ąją bus lengvos treniruotės, o 28-ąją, grįžus iš namų legionieriams, susirinks visi žaidėjai. 30-ąją - varžybos.

"Žalgirio" sąskaitoje po 11 BBL elito grupės rungtynių - 10 pergalių ir 1 pralaimėjimas. Vilniaus "Lietuvos rytas" sužaidė 6 rungtynes ir visas laimėjo. Šiandien vilniečiai svečiuose išmėgins jėgas su latvių "Ventspils" ekipa. "Šiaulių" krepšininkai po 9 mačų turi 6 pergales ir 3 nesėkmes.


Šiame straipsnyje: BBLŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių