VTB: „Lietuvos ryto“ uraganas nušlavė kazachus (komentaras)

Vilniaus „Lietuvos rytas“ (7/6) VTB Vieningoje lygoje iškovojo triuškinančią pergalę. Sostinės klubas namuose 93:60 sumindė Astanos „Astana“ (7/6), kuriai tašku buvo nusileidęs pirmajame varžybų rate. Po pergalės prieš Kazachstano komandą vilniečiai pakilo į penktąją A grupės vietą.

Intriga buvo gyva tik pirmajame kėlinuke. Vėliau Vilniaus klubas tik didino apsukas, o vienu metu skirtumas buvo išaugęs net iki 42 taškų.

Vilniečiai šiame mače tritaškius metė net 61 proc. taiklumu (17/26). Komandos kapitonas Steponas Babrauskas šiose rungtynėse pataikė 5 iš 7 savo tolimų metimų. Taiklia ranka nesiskundė Eimantas Bendžius (4/7) ir Janis Blūmas (4/6).

Rezultatyviausi. „Lietuvos rytas": J.Blūmas (5 atk. kam.) 19, E.Bendžius, 16, S.Babrauskas 15, T.Zubčičius 14, R.Seibutis 11, D.Ivanovas (4/5 dvitaškiai, 7 atk. kam.) 10, P.O‘Bryantas (5 atk. kam.) 6, S.Buterlevičius 2„Astana“: Davidas Simonas 11, Jerry Johnsonas ir Branko Cvetkovičius po 9.

Po didžiausios pergalės šį sezoną tarptautinėje arenoje rytiečių vyr. treneris Darius Maskoliūnas džiaugėsi pademonstruota auklėtinių gynyba ir puikiu pataikymu iš toli.

„Sunku prisiminti, kada tritaškius metėme tokiu aukštu procentu. Tačiau visada sakiau, kad per treniruotes vyrai tolimus metimus pataiko tikrai gerai, tik to nepavykdavo įgyvendinti varžybų metu. Reikia pripažinti, kad „Astana“ nesigynė taip, kaip Eurolygos komanda, išmetėme daug laisvų metimų. Tačiau ir su jais anksčiau turėjome nemažai vargo. Išskyrus pirmą kėlinuką, kitus tris gynėmės taip, kaip buvome numatę“.

Strategas taip pat analizavo komandos naujoko Patricko O‘Bryanto žaidimą ir vylėsi, kad „centras“ ateityje atsiskleis visu gražumu, -  „Jam kol kas nelengva perprasti derinius ir gynybos schemas. Gerai, kad rungtynės buvo be įtampos, turėsime visą savaitę pasiruošti dvikovai su Talino „Kalev“. Manau, tiek laiko amerikiečiui užteks. Matosi, kad Patrickas sportavo, pagal aklimatizaciją šiandien jam turėjo būti pati sunkiausia – kritinė diena. Neturime tikro centro, jis turi ūgį ir vidurio puolėjo sugebėjimus. Pastebime, kad Patrickas turi instinktą suktis ne prie krepšio, o nuo jo. Vis dėlto O‘Bryantas gerai jaučia kamuolį ir turi platų judesių arsenalą, - kalbėjo D. Maskoliūnas.

„Nemanau, kad Miltono Palacio žaidimas labai pasikeis. Toks jau jis yra. Mūsų trenerių štabui jis duoda ramybės, toks įžaidėjas ramybės duoda ir pačiai komandai. Jis sumaniai keičia rimtą - sulėtina, pagreitina, pristabdo. Jeigu tikitės, kad jis bėgios kaip Nemanja Nedovičius ar Timoslavas Zubčičius, turiu jus nuvilti – taip nebus“, - kito komandos naujoko galimybes svarstė treneris.

D. Maskoliūnas pripažino, kad šį sezoną aikštelėje nebesitiki išvysti Vilmanto Dilio: „Manau, kad jo šį sezoną nebematysime. Mindaugas Katelynas prie komandos turėtų prisijungti jau po po poros savaičių“, - apie artėjantį pastiprinimą kalbėjo treneris.

Iki reguliaraus VTB Vieningosios lygos sezono pabaigos lieka penki turai.


Šiame straipsnyje: Lietuvos rytasastanaVTB

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
o pries totorius laimetu ? :)

likimas

likimas portretas
nu šito tai ir aš nežinau :)

taip

taip portretas
laimetu
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių