Vokiečiai ir urugvajiečiai – pakeltomis galvomis

Vokietijos futbolininkai, pasaulio čempionate užėmę 3-iąją vietą, dar kartą patvirtino savo rinktinės stabilumą.

Iki šiol vokiečiai triskart (1954, 1974 ir 1990 m.) tapo planetos čempionais bei keturiskart (1966, 1982, 1986 ir 2002 m.) – vicečempionais. Bronzos apdovanojimus jie iškovojo taip pat ketvirtą kartą (iki šiol - 1934, 1970 ir 2006 m.).

„Mūsų tikslas buvo finalas, tačiau, suklupę pusfinalyje, nenuleidome rankų. Didžiuojuosi, kaip per šį čempionatą komanda atrodė aikštėje ir už jos ribų. Visi žaidėjai vieningai kovėsi už savo šalies garbę, nors dauguma iš jų neturėjo tokio lygio varžybų patirties. Į namus grįžtame pakeltomis galvomis ir ramia sąžine“, – po rungtynių su urugvajiečiais portalui „Sky Sports“ teigė vokiečių rinktinės strategas Joachimas Loew‘as.

„Stengėmės žaisti šiuolaikinį futbolą. Įrodėme, kad esame lygiaverčiai varžovai bet kuriai pasaulio elitui priklausančiai ekipai. Privalome toliau eiti šiuo keliu. Prieš mačą su vokiečiais gavau laišką iš eilinio nepažįstamo sirgaliaus. Jis rašė: ačiū, kad pakeitėte mūsų šalies veidą. Tai – ir jautrus įvertinimas, ir pripažinimas bei įpareigojimas“, – interviu naujienų agentūrai AFP kalbėjo Urugvajaus komandos strategas Oscaras Tabarezas.

„Labai norėjome būti treti, bet ir ketvirtoji vieta – siurprizas ne tik mums patiems, bet ir Urugvajui. Didžiausias mano įspūdis iš šio čempionato – tūkstančiai sirgalių tribūnose ir Pietų Afrikos Respublikos miestuose su mūsų šalies vėliavomis ir rinktinės marškinėliais“, – tvirtino penkis įvarčius per septynerias rungtynes įmušęs D.Forlanas.

Pirmadienį Urugvajaus sostinėje Montevidėjuje grįžtančių futbolininkų lauks daugiau nei 500 tūkstančių gerbėjų.


Šiame straipsnyje: pasaulio futbolo čempionatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių