V.Liubšys: tenka rinktis, ką aukoti

Vilniaus „Vėtros“ strategas Virginijus Liubšys neslepia, kad Baltijos futbolo lyga (BFL) nėra Lietuvos vicečempionų klubo prioritetas.

V.Liubšys pripažino, kad pralaimėtose BFL ketvirtfinalio rungtynėse su „Ventspils“ komanda nutarė neeikvoti „Vėtros“ lyderių jėgų, kurių prireiks kaunantis vietiniuose frontuose – Lietuvos A lygoje ir LFF taurės turnyro pusfinalyje.

„Jei nelauktų LFF taurės ir A lygos rungtynės, būtume bandę žaisti pagrindine sudėtimi. Bet atlaikyti kelių rungtynių maratoną žaidžiant kas tris dienas ir turint tik 14 žaidėjų yra labai sunku. Tokioje situacijoje tenka rinktis, ką aukoti. Juk šeštadienį laukia svarbios rungtynės su Vilniaus „Žalgiriu“, o kitą trečiadienį – LFF taurės pusfinalio atsakomasis mačas“, - dėstė „Vėtros“ treneris.

Mače su „Ventspils“ ekipa suteikęs galimybę pasireikšti jauniesiems žaidėjams, jų pasirodymu V.Liubšys nebuvo visiškai patenkintas: „Leidau pailsėti lyderiams, tokiems kaip Tomas Ražanauskas bei kiti, ir iš karto tapo akivaizdu, ką jie reiškia komandai. Nepavyko žaidimas puolant, nesukūrėme nieko. Kita vertus, daug progų neturėjo ir „Ventspils“. Tačiau esu patenkintas vidurio gynėjais. Šiandien šioje pozicijoje gana gerai sužaidė Georgas Freidgeimas su Andrejumi Usačiovu. Rungtynėse su pajėgiais varžovais buvo svarbu išbandyti tuos mūsų žaidėjus, kurie rungtyniauja mažiau, tačiau kalba, kad yra pajėgūs pakeisti komandos lyderius.“

Nors „Vėtra“ yra viena rezultatyviausių Lietuvos A lygos komandų, V.Liubšys pripažino, kad vienas didžiausių jo galvos skausmų šiuo metu yra puolėjų stygius.

„Intensyviai ieškome ir ieškosime pastiprinimo šioje pozicijoje. Dairomės laisvojo agento – žaidėjo be klubo ar su nutrauktu kontraktu. Turint vieną puolėją Artūrą Rimkevičių, kad ir kaip gerai jis žaistų, rungtyniauti yra sunku. Šiandien šioje pozicijoje išbandėme Artūrą Žulpą, kuris anksčiau yra žaidęs puolėju. Jis tikrai nenuvylė, tačiau puolime iš kitų žaidėjų nesulaukė pagalbos“, – tvirtino „Vėtros“ vairininkas.


Šiame straipsnyje: vilniaus vėtraLiubšysbfl

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių