Vimbldonas iš R.Berankio pareikalaus geriausio žaidimo

"Būtų labai gerai patekti į pagrindines varžybas ir su geru žaidėju sužaisti gerą mačą“, - sakė į Vimbldono turnyrą išvykstantis tenisininkas Ričardas Berankis.

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas R.Berankis, geriausių pasaulio tenisininkų reitinge užimantis aukščiausią per savo karjerą 154-ą vietą, į legendinius Vimbldono kortus sugrįžta po trejų metų pertraukos. Tik jau ne į jaunių, o suaugusiųjų turnyrą.
 
- Kaip praleidai šias kelias dienas iki Vimbldono? Ar specialiai ruošeisi legendiniam turnyrui? – sportas.info paklausė R.Berankio, į Lietuvą grįžusio tik šios savaitės pradžioje po Notingeme (Didžioji Britanija) laimėto ATP „Challenger“ turnyro.

- Ne. Visi turnyrai labai svarbūs ir visiems vienodai ruošiesi. Parskridau pirmadienį vakare. Antradienį buvo lietinga diena buvo, todėl pažaisti neišėjo. Tad buvo tarsi laisva diena – truputį padirbėjome fiziniam pasirengimui, ir tiek. O šiaip buvau namie, nieko ypatingo nenuveikiau, ilsėjausi, visą dieną miegojau. Trečiadienį surengėme dvi fizinio pasirengimo treniruotes, vieną – teniso, o po to važiavome pas Remigijų (trenerį R.Balžeką – aut. past.) į pirtelę.
 
- Pirtelė padėjo atsipalaiduoti?

- Pirtelė man labai patinka – smagu.
 
- Jaudulys prieš Vimbldono turnyrą didesnis nei paprastai?

- Ne. Prieš visas varžybas yra jaudulys, bet kad būtų labai didelis – taip nėra. Jaudulys nėra toks piktybinis, kad trukdytų man žaisti. Sužaidus keletą minučių, jis tiesiog automatiškai praeina.
 
- Paskutinis turnyras Notingeme ir pergalė jame pridėjo daugiau pasitikėjimo savo jėgomis?

- Žinoma. Jau treji metai praėjo po to, kai laimėjau paskutinį jaunių turnyrą. Visada laimėti turnyrai prideda pasitikėjimo savimi.
 
- Kokia danga – dirbtinė, gruntas ar žolė - tau labiausiai patinka?

- Mano pati mėgstamiausia – dirbtinė danga ir žolė. Mano žaidimas gana greitas, atakuojančio stiliaus, be to, mano smūgiai aukštesni.
 
- Tačiau ant žolės labai daug žaisti neteko?

- 2007-aisiais, berods, trijuose turnyruose ir šįkart (Notingeme - aut. past.).
 
- Ir visi kartai buvo gana sėkmingi.

- Taip. Kai patinka danga, tai ir žaidimas geras. Gaila tik, kad žolės sezonas toks trumpas – pusantro mėnesio, ir viskas.
 
- Prancūzijoje "Grand Slam" turnyre iki pagrindinio turnyro pritrūko vieno žingsnio. Aprimus emocijoms, analizavote, ko vis dėlto tąkart pristigo?

- Negaliu sakyti, kad nepasisekė, bet pritrūko dviejų taškų: trečiame sete pirmavau 5:4, po to buvo priešininko padavimas, vieną kamuolį pramušiau, kitą jis labai gerai sužaidė. Aišku, per mačą buvo keletas taktinių klaidelių, bet apskritai tai buvo geras, aukšo lygio mačas, įtampa tvyrojo didžiulė. Šį kartą nepavyko. Stengsimės atsigriebti.   
 
- Ko tikiesi iš šio Vimbldono turnyro?

- Geresnių rezultatų, aišku. Būtų labai gerai, praėjus kvalifikaciją, patekti į pagrindines varžybas ir su kokiu labai geru žaidėju sužaisti gerą mačą – tai būtų tikrai laba smagu. Sportinė forma dabar gerai, daug dirbame, stengiamės ir bandysime kuo geriau pasirodyti. Gaila, kad Lietuvoje žolės nėra, bet ruošiamės ir stengsimės sužaisti kuo geresnius mačus.
 
- Su kuo norėtum susitikti legendiniuose kortuose?

- Su visom legendom (juokiasi). Žinoma, su Roger Federeriu būtų labai smagu susitikti ir pasikalbėti – jau kuris laikas nesimatėme. Tai didžiausia garbė, kokia tik gali būti žaidėjui –pabendrauti su juo.
 
- Treneris sakė, kad nereiks ilgai laukti, kol pasibelsi į pagrindinį turnyrą, bet tik Dievas žino kada tai įvyks. Kaip pats manai, kada tai galėtų įvykti?

- Viskas lyg ir eina geryn, daug treniruojamės, atsirado ir rėmėjų. Tikėkimės, tai laiko klausimas.
 
- Ko prireiks, kad patektum į pagrindinį turnyrą Vimbldone?

- Kuo geresnio žaidimo. Tiksliau – geriausio mano žaidimo, nes žaidėjai kvalifikacijoje bus tikrai stiprūs – užimantys nuo šimtosio vietos reitinge iki dviejų šimtų. Tai ne šiaip koks turnyrėlis, kur galėtų pasisekti tris mačus. Vieną gali pasisekti, bet antrą kartą laimės gali būti maža – turi pats užsidirbti.


Šiame straipsnyje: Berankistenisas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių