Vilniuje pristatytas pirmasis Lietuvos kartingo taurės sezonas

Pirmąsyk Lietuvos kartingų sporto istorijoje drauge su šalies čempionato varžybomis startuoja šešių etapų Formulės Mini pirmenybės.

Keletą metų brandinta idėja

„Idėja surengti pirmenybes, kuriose 7-12 metų vaikai varžytųsi su absoliučiai vienoda technika, turėdami vienodą biudžetą ir net vienodai ribotą treniruočių skaičių, ruseno jau senokai, - naujo turnyro atidaryme teigė varžybas rengiančio „Promo Sporto“ vadovas Darius Jonušis. – Tačiau tik pernai sėkmingai užbaigus šalies kartingų čempionatą mintis tapo kūnu, o šiandien naują produktą jau galime pristatyti jauniesiems sportininkams ir visuomenei“.

Formulėje Mini varžomasi vienoda technika, visiems dalyviams teikiančia absoliučiai vienodas galimybes. Tokia praktika taikoma ir daugelyje kitų pasaulyje bei Europoje rengiamų varžybų serijų, kuriose vienodos mašinos padeda geriau atsiskleisti tikriesiems talentams.

Formulės Mini Lietuvos taurės turnyro, susidedančio iš 6 etapų ir vyksiančio kartu su šalies kartingo čempionatu, dalyviai varžysis Italijoje pagamintais „Tony Kart“ automobiliukais, kurių „Bridgestone“ padangomis apautus ratus suks irgi itališki „Vortex Mini Rok“ 60 kubinių centimetrų darbo tūrio varikliai.

Pagal varžybų reglamentą „Lietuvos taurės“ turnyre gali dalyvauti 7-12 metų vaikai, turintys kartingo federacijos išduotą lenktynininko licenciją, draudimo polisą ir kitus būtinus varžyboms dokumentus.

Rūpesčių našta – organizatoriams

Vienam dalyviui sezonas Formulės Mini Lietuvos taurėje atsieis 9990 litų (be PVM mokesčio).

Jaunasis lenktynininkas bus aprūpintas ne tik kartu, bet ir degalais, tepalais, padangomis, kurių per sezoną prireiks ne vieno komplekto, ir kitais atributais.

Organizatoriai rūpinsis ne tik visų Formulės Mini kartingų parengimu varžyboms ir treniruotėms, jų testavimu, technikos transportavimu į būsimų lenktynių arenas, bet ir jaunųjų sportininkų teoriniu mokymu bei praktinėmis treniruotėmis, o mechanikai bus pasirengę pašalinti gedimus.

Rengiant šią lenktynių seriją „Promo Sportui“ talkins „Artikarta“ ir jos vadovas, daugkartinis Lietuvos kartingo čempionas Tadas Vaitkevičius, sutikęs tapti pagrindiniu turnyro jaunųjų lenktynininkų treneriu ir pasirūpinti naujų automobilių priežiūra.

Lenktynėms teisėjaus LASF ir LKF licencijuotų teisėjų brigada.

Nugalėtojai varžysis Italijoje

Formulės Mini čempionas ir prizininkai bus apdovanoti šalies kartingo federacijos taurėmis, o kiekvieno etapo laimėtojai ir prizines vietas užėmę lenktynininkai džiaugsis etapo organizatoriaus įsteigtomis taurėmis ir kitais papildomais prizais.

Pagrindinio prizo laimėtojo sezono pabaigoje laukia kelionė į Italiją, į „Mini Rok“ finalines varžybas. Panašūs kelialapiai į tas pačias varžybas Italijoje bus įteikti ir antrajam bei trečiajam prizininkams, o pačių jauniausiųjų - 7-9 metų lenktynininkų -grupės laimėtojas dovanų gaus tikrą lenktynininko šalmą iš „MT Helmets“ katalogo ir nemokamą vienos dienos treniruotę su Formule Mini „Plytinės“ kartodrome. Ten jis dar kartą galės išmėginti jėgas su analogišką treniruotę irgi laimėjusiais antruoju ir trečiuoju savo amžiaus grupės prizininkais.

Formulės Mini lenktynininkų treniruotės prasidės balandžio viduryje, o pirmenybių pirmojo etapo lenktynės birželio 4-5 dienomis vyks Vilniuje, Plytinės kartodrome.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių