Vilniečių pusfinalio varžovo privalumai ir trūkumai

Jau rytoj, balandžio 14 dieną krepšinio sirgaliai džiaugsis įspūdingu reginiu - dėl Europos taurės čempionų titulo Chimkuose susigrums keturios geriausios turnyro komandos - Vilniaus „Lietuvos rytas“, Sankt Peterburgo „Spartak“, Valensijos „Basket“ bei šeimininkai Maskvos srities „Chimki“ ekipa. Portalas Krepsinis.net pamėgins apžvelgti artėjančią vilniečių pusfinalio dvikovą su Ispanijos krepšininkais.

Varžovas - grėsmingas

Sezono pradžioje Valensijos ekipa žaidė gana banguotai, tačiau, atrodo, jog komandos vairą sausio pabaigoje perėmusiam Velimirui Perasovičiui pavyko įsprausti komandą į tinkamas vėžes ir jos kokybinė kreivė nuo to laiko juda tik aukštyn. Klubo valdyba buvo tokia patenkinta kroato darbo rezultatais, jog net ryžosi pratęsti kontraktą su strategu dar dvejiems metams - iki 2014-ųjų. Nuo savo atėjimo V.Perasovičius Europos taurėje padėjo savo auklėtiniams iškovoti penkias pergales iš šešių galimų, o Ispanijos pirmenybėse pernai metų Eurolygos ketvirtfinalio dalyviai šiuo metu žengia ketvirtoje pozicijoje - į priekį praleisdami tik Vitorijos „Caja Laboral“, Madrido „Real“ ir šių metų Eurolygos finalo ketverto dalyvę Barselonos „Regal Barcelona“ komandą.

Verta paminėti, kad V.Perasovičiaus vadovaujama „Valensija“ visai neseniai pastarąją privertė gerokai paprakaituoti Ispanijos čempionate, kuomet katalonai savo aikštėje vos išnešė sveiką kailį - paskutinėmis minutėmis atsilikę Barselonos krepšininkai per plauką nugalėjo svečius rezultatu 76:72.

Svarbiausia užduotis - sustabdyti lyderius

Pats Vilniaus ekipos vairininkas A.Džikičius teigė, jog tai komanda su didžiuliu biudžetu, o ekipos lyderiais įvardijo Nando De Colo, Rafą Martinezą ir Victorą Claverą. Iš tiesų - tai žaidėjai, kuriais V.Perasovičius pasitiki labiausiai. Ir ne be reikalo.

Šį sezoną Europos taurėje N. De Colo ant parketo praleidžia kiek daugiau nei 25 minutes ir renka po 11,7 taško. R.Martinezas ir V.Claveras per tiek pat laiko įmeta po 9,9. Taigi, vertinant ispanų renkamų taškų vidurkį Europos taurėje viso sezono metu, tai beveik 40% visų ekipos pelnomų taškų! Esant neaiškiai situacijai su L.Robertsu, „Lietuvos rytui“ teks gerokai paplušėti, norint sustabdyti rezultatyviausiai žaidžiančius Valensijos komandos narius.

Vienas iš mačą galinčių nulemti veiksnių - „Lietuvos ryto“ priekinės linijos indėlis

Dvikovą su „Regal Barcelona“ analizavome neatsitiktinai. Tai - geriausiai Eurolygoje besiginanti komanda, o taip pat ir viena iš favoričių laimėti šį prestižinį turnyrą. Verta pažymėti, jog „Barcos“ priekinė linija pirmoje mačo dalyje turėjo labai rimtų problemų su „Valensijos“ aukštaūgiais. Tiek E.Lorbekas, tiek K.Perovičius ar P.Mickealis nesugebėjo sustabdyti puikiai vienas prieš vieną žaidžiančio V.Faverani, tądien pelniusio 16 taškų. N.De Colo tuomet įmetė 18, R.Martinezas - 13 taškų. Jeigu ne puikus J.C.Navarro pasirodymas ketvirtojo kėlinio pabaigoje - vargu ar Ispanijos čempionams būtų pavykę išsigelbėti.

„Lietuvos rytui“ būdingas greitas, agresyvus žaidimas. Būtent su tokį krepšinį propaguojančiais varžovais Valensijos klubui žaisti yra gana nelengva. Jeigu lietuviams pavyks primesti savo žaidimo braižą, viskas turėtų susiklostyti jiems palankia linkme. Nors A.Džikičius puse lūpų prasitarė - jo manymu, jie nėra dvikovos favoritai.

Sudėtingas tvarkaraštis - pranašumas, ar trūkumas?

Per 15 dienų „Lietuvos rytas“ sužaidė net 7 rungtynes. Iš jų, ketverios užbaigtos pergalingai. Atsižvelgiant į tų kovų svarbą ir įtaką turnyrinėse lentelėse, rezultatą galima vertinti patenkinamai, visgi pralaimėjimai „Kėdainiams Triobet“, „Žalgiriui“ ir „Donetskui“ iš esmės nieko nepakeitė. Vilniečiai ir toliau kovoja dėl titulų LKL, BBL, VTB lygos čempionatuose ir Europos taurėje.

Per tiek pat laiko trejas rungtynes sužaidusi „Valensija“ dukart šventė pergalę. Namuose laimėtas Europos taurės ketvirtfinalio mačas prieš „KK Budočnost Voli“ komandą, apmaudus pralaimėjimas Barselonoje ir lengva pergalė vietiniame fronte prieš Badalonos „Joventut“ ekipą.

Nors ispanai laiko pasiruošti turėjo kur kas daugiau, A.Džikičius to nesureikšmina. „Šį sezoną daugybę kartų žaidėme pagal tokį grafiką, tad mums tai nebus kažkas naujo. Vis dėlto varžovas yra labai pajėgus - tai Eurolygos lygio komanda, tačiau spaudimo prieš rungtynes nejaučiame“, - prieš kelionę į Maskvą sakė serbas.

Taigi, ką laikyti dvikovos favoritu? Į šį klausimą atsakyti yra be galo sunku, kadangi abi komandos šį sezoną Europos taurėje rodo tikrai gerus rezultatus. Abi ekipos antrame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre kol kas yra iškovojusios po 11 pergalių ir patyrusios 3 nesėkmes. Abi ekipos praėjusį sezoną rungtyniavo Eurolygoje. Abi laimėjusios Europos taurę po du kartus („Valensija“ - 2002-2003 m. ir 2009-2010 m., „Lietuvos rytas“ - 2004-2005 m. ir 2008-2009 m.), tad pajėgumą galima vertinti panašiai.

Kaip ir įprasta tokio lygio rungtynėse - pergalę, veikiausiai, lems smulkios detalės. Belieka tik tikėtis, jog fortūna šypsosis Lietuvos atstovams, o kitą sezoną galbūt ir vėl turėsime du klubus, atstovaujančius Lietuvai Eurolygoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gedas

gedas portretas
Abi ekipos antrame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre kol kas yra iškovojusios po 11 pergalių ir patyrusios 3 nesėkmes cia tiksliau gerbiams zurnaliste butu "pagal prestiza turnyre", nes pajegumas sioj turnyro fazej yra nemazesnis nei eurolygos.ka parode kuban krasnodar komanda, kuri nera tarp geriausiu europos taures turnyre, o nesunkiai dukart sutvarke zalgiri.

to 1

to 1  portretas
BET JUK ZINAI,KAD ROMANOVAS NUSIPIRKO KAUNO DIENA TAI IR PUCIA I DUDA KOL FUTBOLOFBKKAUNAS NESUKILS TAINEDUOK DIEVE GRESTU ZALGIRIO LIKIMS

Pasityciojo is Zalgirio

Pasityciojo is Zalgirio portretas
I6 R.Kurtinaičio komentaro /2012.04.13/ RIMAS KURTINAITIS: - Tuo tarpu A. Džikičiaus aš beveik nepažįstu, bet sekiau, kaip šį sezoną sekėsi „Lietuvos rytui“. Buvo ir labai gerų rungtynių, buvo ir nestabilių pasirodymų, kuomet iššvaistoma didelė persvara. Kalbant bendrai, iš šalies stebint matosi, kad vaikinai žaidžia energingai, atsidavę – tai yra didelis trenerio, kuris turi priversti tai daryti, indėlis. JUK LIETUVOJE YRA KOMANDŲ, KURIŲ IR SU RYKŠTE Į AIKŠTĘ NEIŠVYSI - MANAU, ŽINOTE, APIE KĄ KALBU.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių