Vilniaus derbis paliko įspūdį tiek I.Pankratjevui, tiek V.Liubšiui

Po VMFD "Žalgirio" pergale pasibaigusio pirmojo sostinės derbio A lygoje abiejų komandų treneriai pažymėjo, jog rungtynės buvo aukšto lygio.

"Žalgiris" "Sportimos" manieže vykusiame mače "Vėtrą" įveikė rezultatu 2:1 (1:1). "Vėtros" futbolininkai pirmavo po taiklaus tolimo saugo Tomo Ražanausko smūgio 16 minutę. Rezultatą pirmojo kėlinio pabaigoje išlygino "Žalgirio" veteranas Raimondas Vilėniškis, pasižymėjęs galva po standartinės situacijos.

Kai jau atrodė, kad permainingos rungtynės baigsis lygiosiomis, pergalę savo komandai padovanojo "Žalgirio" saugas iš Rusijos Andrejus Nagumanovas, 89 min. pelnęs įvartį įspūdingu tolimu smūgiu į viršutinį vartų kampą.

"Visa komanda buvo šaunuoliai, bet reikia pagirti ir varžovus. Rungtynės buvo gyvos. Pirmajame kėlinyje geriau atrodė "Žalgiris", bet praleidome vienintelį oponentų smūgį. Žaidėjai paskubėdavo ir neišnaudojo kelių neblogų progų pasižymėti. Antrajame kėlinyje "Vėtra" rungtyniavo kiek galingiau, bet pasisekė mums", - mačą komentavo "Žalgirio" vyriausiasis treneris Igoris Pankratjevas.

"Vėtros" strategas Virginijus Liubšys pažymėjo, kad pergalę A lygos ketvirtojo turo susitikime galėjo iškovoti abi komandos.

"Kaip ir visuomet, pirmajame kėlinyje nesugebėjome apsiginti nuo varžovų po standartinės situacijos, nors žaidėjams ir akcentavau tai, jog R.Vilėniškį reikia akylai prižiūrėti. Rungtynių baigtį nulėmė puikus smūgis, dar kartą parodęs, kad žaisti reikia visas 90 minučių. "Žalgiris" dabar išgyvena psichologinį pakilimą ir šiandien pelnytai nugalėjo. Tikiu, kad žalgiriečiai šį sezoną neleis lengvai kvėpuoti A lygos lyderiams - Panevėžio "Ekranui" ir Marijampolės "Sūduvai", - kalbėjo V.Liubšys.

Treneris aiškino, jog prieš pat sezono pradžią sukomplektuotos "Vėtros" komandos žaidimo progresas jį tenkina: "Šiandien man nepatiko kai kurios mūsų gynybinės funkcijos, bet apskritai rungtynės buvo geros, įdomios. Manau, kad komanda dabar pasiekė neblogą formą. Negalime jos pakelti labai greitai, nes žaidžiame rungtynes kas tris dienas. Kai turėsime ilgesnę pauzę tvarkaraštyje, sudėliosime viską į savo vietas. Bet šiaip mūsų sezono startas yra visai neblogas."

Po keturių rungtynių A lygoje "Žalgiris" turnyrinėje lentelėje žengia trečioje vietoje (8 tšk.), "Vėtra" užima aštuntą poziciją (1 tšk.). Primename, kad prieš sezoną iš "Vėtros" buvo atimti 6 taškai dėl licencijavimo kriterijų neatitikimo.

A lygos IV turo rezultatai

"Klaipėda" - "Mažeikiai" 2:2 (2:2). Įvarčiai: V.Vyšniakovas (30 min.), G.Kruša (43)/V.Savickas (27 į savo vartus), E.Šiaulys (29).

Panevėžio "Ekranas" - Pakruojo "Kruoja" 4:1 (1:0). D.Matovičius (7), G.Tomkevičius (85), E.Varnas (88), Ž.Banys (90+3)/ V.Šimkus (80).

Marijampolės "Sūduva" – Gargždų "Banga" 0:0.

VMFD "Žalgiris" – Vilniaus "Vėtra" 2:1 (1:1). R.Vilėniškis (39), A.Nagumanovas (89)/T.Ražanauskas (16).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių