Vieningoji krepšinio lyga: CSKA – „Lietuvos rytas“ 80:61

Maskvoje įvyko VTB Vieningosios krepšinio lygos rungtynės, kuriose susitiko Rusijos sostinės CSKA ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai.

Mačą 80:61 laimėjo maskviečiai. CSKA ekipai atstovauja ir buvęs Lietuvos nacionalinės rinktinės žaidėjas Ramūnas Šiškauskas.

„Lietuvos rytas“ – tipinė lietuviška komanda, mėgstanti greitą žaidimą su daugybe derinių „dviese prieš du“. Vilniečių gretose yra gerų snaiperių, taip pat ir įdomių aukštaūgių. Krepšinio mėgėjams siūlau atkreipti dėmesį į Joną Valančiūną – ko gero, geriausią savo amžiaus žaidėją Europoje“, - prieš mačą sakė CSKA strategas Duško Vujoševičius.

J.Valančiūnui teko sudėtinga misija - grumtis su 221 cm ūgio CSKA vidurio puolėju Bobanu Marjanovičiumi. Jaunasis Lietuvos talentas surinko 5 taškus ir atkovojo 3 kamuolius, o serbas pelnė 11 taškų ir atkovojo 8 kamuolius.

Vilniečiai buvo išsiveržę į priekį 10:2, 24:19, tačiau maskviečiai perėmė iniciatyvą - 36:31. Lietuvos čempionai palūžo ketvirtajame kėlinyje, kai CSKA laimėjo atkarpą 14:1 ir nutolo 68:50.

Maskvos komanda žaidė ne stipriausios sudėties - be širdies problemų turinčio Johno Roberto Holdeno ir traumuotų Aleksandro Kauno bei Viktoro Chriapos.

Nugalėtojams Jamontas Gordonas pelnė 18 taškų ir atkovojo 7 kamuolius. Matjažas Smodišas ir R.Šiškauskas surinko po 15 taškų. Vilniečių gretose išsiskyrė Milkas Bjelica - 14 taškų ir 5 atkovoti kamuoliai, Martynas Gecevičius - 12 taškų, Bradas Newley - 9 taškai ir 4 atkovoti kamuoliai.   

Iki šiol CSKA ir „Lietuvos ryto“ krepšininkai buvo susitikę 9 kartus. Maskviečiai iškovojo aštuonias pergales, vilniečiai laimėjo vieną susitikimą (2001-ųjų balandžio 22-ąją NEBL mače dėl 3-iosios vietos – 103:74).


Šiame straipsnyje: CSKALietuvos rytas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių