Vieni sirgaliai jau traukia namo, kiti stovės iki galo

Lietuvos rinktinės palaikymo armijai nusibodo ryti karčias piliules. Daugelis "žaliųjų" po pralaimėjimo Ispanijai patraukė namo, bet daugybė rinktinę ketina palaikyti iki paskutinio švilpuko.

Nepaisant labai blankaus lietuvių žaidimo Vroclave, būriai sirgalių su naujomis viltimis plaukė į Lodzę. Tos viltys dužo į šipulius per rungtynes su slovėnais, ir galutinai - per mačą su ispanais.

"Žalieji" taip ir nesulaukė, kol "Maskvičius" užsives. Būtent to maldavo vienas sirgalių Lodzės "Atlas" arenoje iškeltas plakatas.

"Viskas. Nebėra ką čia veikti, trauksime namo. Kiek žinau, nemažai sirgalių pajudėjo į Lietuvą iškart po rungtynių", - sakė jau kelerius metus su rinktine keliaujantis kaunietis Žilvinas.

Jis pats planavo išvažiuoti namo antradienio rytą, tačiau sulaukė telefono skambučio ir greitomis pakilo nuo stalo.

Vėlyvą vakarą einant pagrindine Lodzės Jozefo Pilsudskio gatve, buvo galima pamatyti pro šalį švilpiančius lietuvių automobilius. Vienus galėjai atpažinti iš dar tebesiplaikstančių trispalvių, kitus - jau tik iš lietuviškų numerių.

"Turime bilietus į visas rungtynes iki pat finalo. Bet per gyvenimą juk prisižiūrėsime to krepšinio. Dar nueisime į rungtynes su serbais, o paskui bilietus parduosime", - planais dalijosi vienas aistruolis iš Šiaulių.

Į Lodzę buvo suplūdę daugiau nei 3 tūkst. lietuvių. Kiek jų liks per trečiadienio rungtynes? Galbūt pusė, galbūt dar mažiau.

Nors ir puolę į neviltį, Lietuvos aistruoliai nepraranda optimizmo. "Žalieji" vėl nustebino visus, kai per vakarines pirmadienio rungtynes Turkija-Serbija per visą areną nuvilnijo "Lietuva, Lietuva!".

"Jūsų sirgaliai nepaliauja stebinti", - mirktelėjo akį Turkijos delegacijos atstovė. Gali būti, kad ji stebėsis ir kitą vasarą, jei FIBA įvertins Lietuvos laimėjimus ir skirs vardinį kelialapį į pasaulio čempionatą.

Tačiau kol kas dar reikia užbaigti agoniją Lenkijoje. Tarp sirgalių pirmadienio vakarą sklandė žinia, kad rungtynės su serbais prasidės savotiška gedulo akcija. Tiesa, dar neaišku, ar prie jos prisidės visi aistruoliai.

Lietuviai - priblokšti nesėkmių, bet ištikimiausieji rinktinę ketina palaikyti iki pačios paskutinės akimirkos.

"Noriu visos komandos vardu padėkoti sirgaliams, kurie mus palaiko, nors ir kaip šūdinai žaidžiame", - "žaliųjų" armijai dėkojo Mantas Kalnietis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

M

M portretas
Rengia laidotuves? Huh? Atsigaukit nuo Švyturio.

erras

erras portretas
Teisingai, maziau gerkite to sudino skonio Svyturio per rungtynes ir nereikes akciju ir bugnu ir pinigu metymo kai bilietai i prieki visam cempui perkami. Imkite tikra alu ir ziurekite ramiai geimus namuose per TV.

To erras

To erras portretas
Turbut neesi buves Lietvuso rinktines ryngtynese ir nezinai kokia ten tryvo atmosfera.Turbut neturi pinigu ir neisgali nuvaziuoti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių