Vicečempionams – nauji iššūkiai

„Šitie vyrai dar kartą įrodė, kad Lietuva yra galinga krepšinio šalis. Galime didžiuotis, kad įveikėme tokias krepšinio šalis kaip Rusija, Ispanija, Italija, Prancūzija", - apie Lietuvos jaunimo rinktinės pasiekimą kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas.  

Sekmadienį jaunieji krepšininkai tapo Europos jaunimo vicečempionais, finale pralaimėję Serbijos rinktinei. Lietuvos krepšininkai pirmadienį Kaune surengė spaudos konferenciją.

Rinktinės vyr. treneris Rimvydas Samulėnas priminė, kad komandai buvo iškeltas uždavinys užimti 1-5 vietas. „Gaila, kad pritrūko sėkmės pasiekti maksimumą. Žaidimas buvo banguotas, tačiau vyrai atidavė visas jėgas. Labai nustebino tai, kad į Rygą atvažiavo daug sirgalių iš Lietuvos. Jie mums labai padėjo", - teigė treneris.

Anot jo, čempionais tapę serbai buvo to verti. „Tai tikrai galinga komanda, labai gerai sukomplektuota. Mums nepavyko neutralizuoti jų priekinės linijos žaidėjų", - apgailestavo R.Samulėnas.  Lietuvos jaunimo rinktinės lyderis Martynas Gecevičius taip pat teigė, kad žaidėjams padėjo sirgalių parama. „Tai buvo nuostabu. Pačiu laiku pralaimėjome turkams, todėl paskui susiėmėme ir kovojome iki galo", - teigė krepšininkas.

Donatas Motiejūnas, kuris tik prieš kelias savaites dalyvavo ir Europos jaunių čempionate, teigė, kad varžybos pareikalavo daug jėgų. „Bet dar esu gyvas", - juokėsi žaidėjas.

V.Garastas pažymėjo, kad šios rinktinės žaidėjams tikriausiai bus siūloma kitais metais atstovauti Lietuvą pasaulio studentų universiadoje. „Jei kas dar ne studentas - dar yra laiko. Būtų puiku, jei šie vyrai dar kartą visi kartu žaistų rimtose varžybose. Manau, kad 2011 metų Europos čempionate, kuris vyks Lietuvoje, dalis šių krepšininkų žais vyrų rinktinėje", - sakė V.Garastas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių