V.Garastas: organizuoti olimpinę atranką neapsimoka

Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas kalbėdamas su žiniasklaida teigė, kad Lietuvai neapsimoka organizuoti Londono olimpiados atranką.

„Kalbėjome su “FIBA World„ prezidentu. Prancūzas buvo labai nepatenkintas, kad mes organizuosime 2011 Europos čempionatą, bet šis susitikimas praėjo sėkmingai. Mėginome klausti, kiek kainuotų, jis neatsakė, nes Azijoje vyko čempionatas. Tikslios kainos ir pats nežino. Kad jie bandys užsidirbti - faktas,“- teigė V.Garastas.

„FIBA negailestinga Europai,- tęsė LKF vadovas - per daug ją skriaudžia. Prisiminkime, kas buvo ketvertuke pasaulio čempionate. Dabar jie padarė tokias sąlygas, kad tik dvi Europos komandos patenka į olimpiadą. Tai - plėšikavimas iš jų pusės. Meistriškumo trūkumą jie motyvuoja žemynais. Manau, kad pirmas kriterijus turėtų būti meistriškumas,“- svarstė V.Garastas.

"Jie labai nori užsidirbti. Artimiausiu metu bus atsiųsti dokumentai, kur numatytos sąlygos ir suma organizavimo. Manau, kad ji nebus galutinė, o vyks aukcionas. Mes galvojame, ar verta mums mokėti tiek, kiek mokėjome už Europos čempionatą. O čia mokėti 3 mln, eurų už tris rungtynes Lietuvoje. Maksimaliai bus ketverios rungtynės, kaip surinkti pinigus iš rungtynių? O jeigu dvi rungtynės ir "laisvi", kas tada bus? Mūsų teisingas kelias - turėti stiprią komandą, laimėti atranką ir duok Deive, kad tegu rusai nusiperka. Nereikės važiuoti į Pietų Ameriką ar Afriką", - kalbėjo LKF vadovas.

Lietuvos bei užsienio žiniasklaidoje buvo pasirodė pranešimai, kad organizavimo kaina turėtų svyruoti nuo 3 iki 5 milijonų litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių