V.Garastas: krepšinis nesukurtas baltiesiems

Rasistiniais pasisakymais garsėjantis Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas kalbėdamas apie JAV rinktinę LTV laidoje „Teisė žinoti“ pareiškė, kad juodaodžiai „tinka muzikai, šokiams ir krepšiniui“.

„Krepšinis yra sukurtas ne baltajam, o afroamerikiečiui. Aš kitaip bijau sakyti, nes aš buvau nubaustas. Jie tiesiog gimę tam krepšiniui“, - sakė V.Garastas.

Nors kiti laidos dalyviai jau bandė V.Garasto mintis apie juodaodžius nutraukti bijodami dar vieno jo eksceso, tačiau LKF prezidentas tęsė tardamas: „Ta visa genetika, prisiminkim, juk juos kažkada atvežė iš Afrikos. Silpni išmirė, liko stipruoliai“.

„Pas juos tas šoklumas, tas elastingumas, minkštumas toks – jie tinka muzikai, šokiams ir krepšiniui. Vienas tik buvo baltasis komandoje, kad žinotume, jog tokie dar gyvena Amerikoje“ - nuomonę dėstė V.Garastas.

2008 m. Generalinė prokuratūra nusprendė nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl V.Garasto pasisakymų, kurie buvo įvardinti neetiškais ir menkinančiais. Tuomet interviu vienam dienraščiui V. Garastas vartojo tokius žodžius kaip "negras" ir "juodašikniai". Pradėti ikiteisminį tyrimą prašė Žmogaus teisių stebėjimo institutas.


Šiame straipsnyje: Vladas Garastas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių