„Vėtra“ gyvena skyrybų nuotaikomis (atnaujinta)

Skęstantį Vilniaus "Vėtros" laivą vienas po kito palieka komandos lyderiai, likę futbolininkai taip pat ieško naujų darboviečių.

Migracija prasidėjo

"Laukite, pinigai bus", – tokią žinią iš klubo vadovybės neseniai išgirdę Vilniaus "Vėtros" žaidėjai į komandos savininko Antono Treušnikovo jau pusmetį kartojamą mantrą numojo ranka.

"Manau, per kelias artimiausias dienas komandą paliks dar daugiau futbolininkų", – neslėpdamas apmaudo atsiduso "Vėtros" strategas Virginijus Liubšys, jau atsisveikinęs su futbolo rinkoje labiausiai lauktais savo auklėtiniais.

Tryliktus metus pildomame keturiskart Lietuvos futbolo pirmenybių prizininkės "Vėtros" metraštyje rašomas epilogas. Kitą savaitę Lietuvos futbolo federacijos (LFF) drausmės komitetas paskelbs sankcijas A lygos licencijavimo kriterijų nevykdančiai komandai.

Spėjama, kad skolų kelerius metus nenusipurtanti "Vėtra" bus pašalinta iš čempionato. Beveik neabejojama, kad toks verdiktas sostinės klubą pasiųstų į istorijos užmarštį.

"Žaidėjai – geri vyrai, jie tobulėjo, augo. Bet ateina riba, kuomet viskas baigiasi. Jeigu problemos nebus išspręstos, ieškosime kitų klubų mūsų futbolininkams, kad nesugriūtų jų karjeros", – liūdnai kalbėjo V.Liubšys.

Dairosi ir treneris

Pastarosiomis dienomis "Vėtrą" paliko komandos atakų lyderiai: Artūras Rimkevičius išvyko į "Asteras Tripolis" komandą Graikijoje, Vladimiras Gogberašvilis nuo šiol atstovaus Marijampolės "Sūduvai".

Ketvirtadienį pasklido gandai, kad į Suvalkijos sostinę pasuko ir "Vėtros" kapitonas Algis Jankauskas, tačiau pats gynėjas tvirtino kol kas į naują miestą nesikeliantis.

Keleto klubų pasiūlymų sulaukęs V.Liubšys, "Vėtrai" vadovaujantis trečius metus, taip pat neslėpė susimąstantis apie tolesnę karjeros stotelę.

"Galbūt šiemet nebetreniruosiu jokios komandos, galbūt pailsėsiu iki metų pabaigos. Kai trejus metus gyveni tokioje įtampoje ir nežinomybėje, reikia laiko, kad vėl atsirastų jėgų ir noro dirbti", – svarstė treneris.

Pamaitino ir pametė

Klubo vadovas iš Rusijos A.Treušnikovas skirstytis pradedančiai komandai perdavė tik seniai visiems įgrisusius abstrakčius pažadus surasti pinigų. V.Liubšys net negalėjo pasakyti, ar su Lietuvos žiniasklaida nebebendraujantis maskvietis žino, kad jo klubas gali netrukus būti išmestas iš A lygos.

Kovą paskubomis surinkta finansine injekcija "Vėtros" agoniją kuriam laikui numaldęs A.Treušnikovas nuo to laiko Vilniaus klubui neskyrė nei lito. Verslininko pinigų užteko padengti tik daliai "Vėtros" skolų, pavasarį siekusių milijoną litų, o klubo įsiskolinimai futbolininkams ir treneriams ėmė vėl kauptis nuo pat pirmosios naujojo sezono dienos.

V.Liubšys neslėpė sunkiai suvokiantis, kam A.Treušnikovui reikėjo prieš sezoną merkti savo lėšas į komandą, jei vėliau ji buvo pamesta likimo valiai: "Tame elgesyje aš daug ko nesuprantu, daugelio ėjimų. Bet jeigu savininkui neįdomu, kas dar galėtų į tuos klausimus atsakyti?"


Šiame straipsnyje: vilniaus vėtra

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių