VDU krepšininkai nusileido svečiams iš Maskvos

Pirmą kartą Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) istorijoje į tarpusavio dvikovą stojo pajėgiausios Lietuvos ir Rusijos studentų ekipos. Šiomis dienomis Lietuvoje viešėjo stipriausios Maskvos ir Sankt Peterburgo studentų krepšinio lygos komandos.

Vakar Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) komanda, treniruojama Algimanto Šato, draugiškose rungtynėse Vilniaus „Siemens“ arenoje 70:82 pralaimėjo Sankt Peterburgo LGU studentams.

Šiandien Kauno „Žalgirio“ arenoje prieš VTB Vieningosios lygos mačą tarp vietos „Žalgirio“ ir Maskvos srities „Chimki“ į kovą stojo penkiskart Europos studentų čempionais tapusi Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) komanda ir Maskvos valstybinės kūno kultūros akademijos komanda (MVKKA).

VDU komandai priklauso visa gausybė puikiai šalies krepšinio mėgėjams pažįstamų veidų, tačiau šį kartą Arūnui Juknevičiui teko verstis be Šarūno Vasiliausko, Vytenio Lipkevičiaus, Žygimanto Janavičiaus, Simo Sanderio Venės, Adomo Drungilo, Edgaro Ulanovo ir Vytenio Čižausko.

Svečiai galingai pradėjo susitikimą ir atitrūko 18:10, tačiau kauniečiai greitai susigriebė ir pasivijo priešininkus. Pirmąjį kėlinuką VDU laimėjo 29:26, tačiau antrajame stabtelėjo ir komandos ilsėtis išėjo švieslentei rodant rusų persvarą 57:51.

VDU ekipoje šiame mače išsiskyrė Paulius Sorokas (14 tšk.), Rolandas Jakštas (9 tšk.), Deividas Girdvila (9 tšk.), Rokas Grinius (12 tšk.) ir aukštaūgis Mindaugas Kupšas (17 tšk.), tačiau jų pastangų neužteko. MVKKA iniciatyvos iš savo rankų neišleido ir iškovojo pergalę - 99:88.

Pasak Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) prezidento Rimanto Cibausko, ryšiai tarp Rusijos ir Lietuvos krepšinio federacijų atstovų užsimezgė per praėjusį rudenį Lietuvoje vykusį Europos krepšinio čempionatą.

„Pabendravome, apsikeitėme koordinatėmis ir nusprendėme, kad surengsime tarptautines studentų rungtynes. Džiugu, jog studentų kovos - tarsi įžangos į stipriausių Lietuvos krepšinio klubų kovas su pajėgiausiomis Rusijos komandomis“, – džiaugėsi R.Cibauskas.

VDU komanda jau yra tapusi ne tik Lietuvos, bet ir visos Europos pasididžiavimu, todėl iš komandos krepšininkų buvo tikimasi, kad jie apgins nugalėtojų vardą. Tiesa, ir rusų komandos nuolat būna tarp lyderių.

LSKL prezidentas taip pat prasitarė, jog jau kovo mėnesį jis arba kuris nors lygos atstovas vyks į JAV ir bandys susitarti dėl Lietuvos bei JAV studentų komandų dvikovos. „Norėtųsi, kad tokia dvikova įvyktų neutralioje šalyje, neutralioje aikštėje“, – samprotavo jis.


Šiame straipsnyje: VDULSKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių