V.del Bosque: Lietuvos futbolo rinktinė – gerai organizuota

Į Ispanijos futbolo rinktinės sąrašą Europos čempionato atrankos rungtynėms su lietuviais ir škotais įtraukta aštuoniolika pasaulio čempionų.

Pirmosios ispanų rungtynės su Lietuva vyks vyriausiojo trenerio Vicente‘s del Bosque gimtajame mieste Salamankoje, tačiau, atsakydamas į klausimą apie tai,  Europos ir Pasaulio čempionų treneris pabrėžė rungtynių svarbą.

„Žaisime dvi svarbias rungtynes su Lietuvos ir Škotijos vienuolikėmis, kurios yra labai pavojingos. Reikia būti susikoncentravus, nes tai bus sunkios dvikovos. Abu varžovai mus lenkia turnyro lentelėje ir juos reikės įveikti norint patekti į „Euro 2012“ finalinį etapą. Neįvertinti jų būtų klaida. Šios komandos įrodė, kad jas įveikti nelengva. Lietuvos rinktinė - gerai organizuota, nepalieka laisvų erdvių, turi gerų žaidėjų“, - Ispanijos karališkosios futbolo federacijos (RFEF) radijui sakė Ispanijos rinktinės strategas.

Ispanų gretose nebus tik penkių žaidėjų, vasarą Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) triumfavusių Pasaulio futbolo čempionate. „Barcelona“ saugui Xavi  leista atsigauti po traumos, gydosi ir dar vienas saugas, Londono „Arsenal“ narys Cescas Fabregasas bei Madrido „Real“ klubo gynėjas Raulis Albiolis. Epizodinį vaidmenį komandoje vaidinę saugai Juanas Manuelis Mata ir Javi Martinezas šį kartą į rinktinę nepakviesti. Komandos gretas papildė gynėjas Nacho Monrealis iš Pamplonos „Osasuna“ ir Santiago Cazorla iš „Villarreal“.

Ispanijos rinktinė „Euro 2012“ atrankos ciklą pradėjo pergale 4:0 prieš Lichtenšteino ekipą. Spalio 8-ąją ispanai namuose priims lietuvius, o po keturių dienų rungtyniaus Škotijoje.

Ispanijos rinktinės sudėtis rungtynėms su Lietuva ir Škotija: vartininkai Ikeras Casillasas (Madrido „Real“), Jose Manuelis Reina („Liverpool“, Anglija) ir Victoras Valdesas („Barcelona“), gynėjai Sergio Ramosas (Madrido „Real“), Alvaro Arbeloa (Madrido „Real“), Gerardas Pique („Barcelona“), Carlesas Puyolis („Barcelona“), Carlosas Marchena („Villarreal“), Joanas Capdevila („Villarreal“) ir Nacho Monrealis (Pamplonos „Osasuna“), saugai Xabi Alonso (Madrido „Real“), Sergio Busquetsas („Barcelona“), Santiago Cazorla („Villarreal“), Andresas Iniesta („Barcelona“), Davidas Silva („Manchester City“, Anglija) ir Jesus Navas („Sevilla“), puolėjai Fernando Llorente (Bilbao „Athletic“), Pedro Rodriguezas („Barcelona“), Davidas Villa („Barcelona“) ir Fernando Torresas („Liverpool“).


Šiame straipsnyje: lietuvos futbolo rinktinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių