Vankuveryje Gruzijos sportininkas žuvo dėl savo klaidos

Gruzijos rogučių sporto atstovo Nodaro Kumaritašvilio žūties priežastis - sportininko klaida, o ne koks nors treko Vislerio rogučių centre defektas, rašoma Žiemos olimpinių žaidynių organizacinio komiteto pranešime.

Jame nurodoma, kad sportininkas trasos pabaigoje nesuvaldė rogučių lėkdamas 90 mylių (per 140 km per val.) greičiu. 16-ajame posūkyje jis trenkėsi į ledinį bortą, iškrito iš rogučių ir rėžėsi į aptvarą. Sužalotas N.Kumaritašvilis mirė ligoninėje.

"Sportininkas per vėlai išėjo iš 15-ojo posūkio ir jam nepavyko tinkamai kompensuoti įėjimą į 16-ąjį. Todėl jis per vėlai įvažiavo į 16-ąjį posūkį ir nors labai stengėsi ištaisyti klaidą, jis galiausiai, matyt, nebesuvaldė rogučių, tai baigėsi tragišku incidentu", - sakoma organizacinio komiteto pranešime.

Taip pat pažymima, kad treke nenustatyta jokių defektų. Federacija pareiškė, kad "nuspręsta vėl atidaryti treką padidinus sienelę ties išėjimu iš 16-ojo posūkio bei pakeitus ledo profilį jame", kad "panašios ekstremalios avarijos nepasikartotų".

Šeštadienį numatytos treniruotės šiame treke.


Šiame straipsnyje: Vankuveris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių