Užjūrio lietuviai susikovė sporto aikštelėse

Seniausias Kanados lietuvių sporto klubas „Vytis" surado tinkamiausią formą paminėti savo jau 60-ąjį jubiliejų. Kaip ir prieš 57-rius metus Kanados lietuvių „sostinėje" suorganizuota, šiemet jau 58-ąją tapusi Šiaurės Amerikos Lietuvių Fizinio Auklėjimo ir Sporto Sąjungos (ŠALFASS) kasmetinė sporto fiesta.

Toronte jėgas išmėgino 15 vyrų, 4 moterų ir 3 jaunių (iki 18 m. amžiaus) krepšinio komandos bei 4 vyrų ir 5 mišrios (ne mažiau 2 moterų aikštelėje) tinklinio ekipos iš JAV Rytų bei Vakarų pakrančių, Detroito, Čikagos ir Klyvlendo, o taip pat didžiausių lietuviškų sporto klubų Kanadoje.

Vyrų „B" grupės turnyrą laimėjo  Niujorko LAK, varžybų finale 76:63 sensacingai įveikę favoritais laikytus Čikagos „Lituanica baltuosius", treniruojamus žinomo specialisto Kęstučio Ambuto. Trečiąją vietą užėmė Toronto „Vyties" penketukas, įtikinamai nugalėję Čikagos „Lituanica žaliuosius" 65:40.

Kitas krepšinio fiestos medalių komplektas buvo išdalintas pasibaigus jaunių „A" turnyro finalui. Šias rungtynes laimėjo Čikagos „Lituanica", lemiamoje dvikovoje nugalėjusi Hamiltono „Kovo" jaunimą 70:63 (trečia liko Toronto „Aušra").

Nors ir kaip ŠALFASS Žaidynių organizatoriai norėjo, kad stipriausia jų vyrų komanda pakartotų Toronto lietuvių moterų laimėjimą, bet praėjusių metų tokio pat turnyro čempionai „Lituanica" tik pačioje finalo pradžioje nusileido savo varžovams kelių taškų persvara, o rungtynių antroje pusėje įgijo 10-15 taškų pranašumą ir jį išlaikė iki pat varžybų pabaigos - 73:62 ir be pereinamosios ŠALFASS taurės iškovojo ir jau trečius metus paeiliui steigiamą Lietuvių fondo taurę „geriausiai ŠALFASS turnyro krepšinio komandai".

Naudingiausio vyrų „A" žaidėjo prizu buvo apdovanotas Derekas Molis, kuris panašių apdovanojimų lietuvių rengiamose varžybose yra gavęs jau ne kartą. Trečią vietą šių metų šiame turnyre laimėjo Toronto „Aušra", 75:57 laimėjusi prieš Hamiltono „Kovą".

Laurynas R. Misevičius, specialiai kaunodiena.lt iš Toronto

Eugenijos Misevičienės nuotr.

Čikagos „Lituanica" triumfavo pagrindiniame - vyrų „A" krepšinio turnyre



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių