Ukrainiečiai pripažįsta R.Grigo nuopelnus

Lietuvos krepšinio specialistas Rimantas Grigas - vienas legendinės Kijevo „Budivelnik“ komandos atgimimo architektų. Taip tvirtina Ukrainos sporto portalas iSport.ua.

„2009-ieji „Budivelnik“ klubui - sėkmingiausi nuo 1997-ųjų, kai kijeviečiai paskutinį kartą tapo Ukrainos čempionais. Po to prasidėjo kritimas žemyn. „Budivelnik“ - vienas iš tų, kuris patyrė ir svaiginančią šlovę, ir užmarštį autsaiderio vaidmenyje. Naujas klubo istorijos etapas prasidėjo 2007-aisiais, kai jam pradėjo vadovauti verslininkas iš Dnepropetrovsko, buvęs krepšininkas Bogdanas Guliamovas. Jam užteko šalto proto - nešvaistyti pinigų į kairę ir į dešinę, bet tikslingai juos investuoti, didinti biudžetą, kelti vis aukštesnius tikslus“, - rašė iSport.ua apžvalgininkas Maksimas Ananjevskis.

Pripažįstama, kad ir B.Guliamovas neišvengė klaidų. „2008-ųjų vasara ir ruduo - tragiškas „amerikietiškasis“ periodas, kai „Budivelnik“ ekipoje buvo šeši legionieriai krepšininkai ir du treneriai užsieniečiai. Kijevo komanda pradėjo žygį aukštyn, kai jos vairą perėmė specialistas iš Lietuvos Rimantas Grigas. Dabar „Budivelnik“ turi vieną efektyviausiai Ukrainoje dirbančių trenerių bei vadybininkų štabą“, - teigiama portale.

Šiuo metu „Budivelnik“ yra Ukrainos vyrų krepšinio superlygos čempionato lyderis - 10 pergalių ir 1 pralaimėjimas. Toliau rikiuojasi Zaporožės „Ferro-ZNTU“ (10, 2) ir „Doneck“ (9, 1).


Šiame straipsnyje: GrigasBudivelnik

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių