UEFA Čempionų lyga: „Manchester United“ – finale

Trečiadienio vakarą vyko paskutinis UEFA Čempionų lygos pusfinalio susitikimas. Jame dėl kelialapio į turnyro finalą grūmėsi Anglijos „Manchester United“ ir Gelzenkircheno „Schalke“ klubai. Rungtynes 4-1 laimėjo Mančesterio komanda.

26 minutę, aikštės viduryje atsikovoję kamuolį šeimininkai surengė greitą ir sėkmingą kontrataką, kurios metu saugas Antonio Valencia išbėgo vienas prieš vartininkas ir nuginklavo jį pasiųsdamas kamuolį jam tarp kojų.

Už penkių minučių krito antrasis įvartis į svečių vartus, kai kitas „raudonųjų velnių“ saugas Darronas Gibsonas pabandė laimę smūgiuodamas į vartus ir jam nusišypsojo sėkmė – vartininkas nesugebėjo tinkamai pagauti nesudėtingo smūgio ir praleido įvartį.

34 minutę, po šeimininkų gynėjų klaidos, kamuolys nukrito tiesiai po „Schalke“ krašto saugo Jose Manuelis Jurado kojomis, kuris nieko nelaukęs „iššovė“ į vartus ir sušvelnino rezultatą, nes vartininkas kamuolio pagauti nespėjo.

Neprabėgus nė minutei veiksmas persikėlė į kitą aikštės pusę. Vieną įvartį šiose rungtynėse pelnęs Valencia atsidūrė vienas prieš vartininką ir jį nuginklavo, tačiau kamuolį nuo savo vartų linijos išmušė svečių gynėjas.

Antrame kėlinyje vaizdas aikštelėje labai nesikeitė. „United” ir toliau didesnę laiko dalį kontroliavo kamuolį bei kūrė kur kas pavojingesnes atakas negu jų varžovai.

72 minutę krito dar vienas įvartis svečių iš Vokietijos vartus, kai po Nani perdavimo saugas Andersonas tiksliu smūgiu iš maždaug aštuonių metrų nuginklavo vartininką Manuelį Neuerį.

Galutinį tašką šiose rungtynėse po keturių minučių padėjo tas pats Andersonas. Pastarasis po Dimitaro Berbatovo perdavimo kamuolį nukreipė į tuščius vartus ir įtvirtino savo komandos pegalę.

Verta paminėti, jog šias rungtynes stebėjo ir tribūnose sėdėjęs treneris Josepas Guardiola. Būtent jo vadovaujama „Barcelona“ ekipa susigrums du „United“ futbolininkais UEFA Čempionų lygos finale gegužės 28 dieną.



„Manchester United” 4 - 1 „Schalke”
(Pirmas mačas 2-0, bendras rezultatas 6-1)
26' [1 - 0] Antonio Valencia
31' [2 - 0] Darron Gibson
34' [2 - 1] Jose Manuel Jurado
72' [3 - 1] Anderson 
76' [4 - 1] Anderson



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių