T.Statkevičius nokautavo pirmąjį varžovą

Lietuvos jaunimo (iki 18 metų) bokso rinktinė sėkmingai pradėjo pasaulio čempionatą Azerbaidžano sostinėje Baku.

Marijampolietis Tautvydas Statkevičius (svorio kategorija iki 57 kg) pirmojoje kovoje nokautavo Emmanuelį Elderą iš Antilų salų. Rytoj lietuvio varžovas bus kazachas Darchanas Žumsakbajevas, 13:4 nugalėjęs brazilą Vitorą Jonesą de Oliveirą.

Šiandien šilutiškis Edgaras Skurdelis (iki 54 kg) išmėgins jėgas su Armėnijos atstovu Hovanesu Bačkovu. Rytoj šilutiškis Deividas Girulis (51 kg) susitiks su Botsvanos atletu Ramokoya Dimpho, marijampolietis Ričardas Kuncaitis (iki 64 kg) - su bulgaru Hristo Hristovu, vilnietis Deividas Čekanauskas (iki 69 kg) - su bulgaru Nikolajumi Vasiljevu, o vilnietis Deimantas Mickevičius (iki 75 kg) - su azerbaidžaniečiu Vatanu Huseynliu. Trečiadienį šilutiškis Evaldas Petrauskas (iki 60 kg) kovos su korėjiečiu Sunghwanu Imu.

Vienas Lietuvos rinktinės trenerių vilnietis Vladimiras Bajevas pripažino, kad burtai mūsiškiams buvo nepalankūs - beveik visiems vaikinams teko pajėgūs varžovai. Pasak trenerio, šiek tiek lengviau turėtų susiklostyti tik D.Girulio dvikova su afrikiečiu.    

Pasaulio čempionate Baku dalyvauja daugiau nei 500 boksininkų iš 105 šalių. Mūsų kaimynei Latvijai atstovauja 5 sportininkai, Lenkijai - 5, Baltarusijai ir Rusijai - po 11. Estijos komandoje - 3 jaunieji odinės pirštinės meistrai.

Visų svorio kategorijų medalininkai iškovos kelialapius į 1-ąsias jaunimo olimpines žaidynes, kurios šią vasarą vyks Singapūre.


Šiame straipsnyje: boksasStatkevičiusPetrauskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių