Trys priežastys, kodėl „Heat“ negali būti ramūs dėl čempionų vardų

Majamio „Heat“ krepšininkai savo kraityje turi 56 pergales ir 14 pralaimėjimų. Tiek, kiek visoje Šiaurės Amerikos Nacionalinėje krepšinio asociacijoje (NBA) neturi nė viena komanda.

Be to, „Heat“ praėjusį sezoną triumfavo stipriausioje krepšinio lygoje, o šiuo metu demonstruoja pasakišką žaidimą – šventė 27 pergales paeiliui.

Šios aplinkybės leidžia manyti, kad LeBronas Jamesas, Dwyane‘as Wade‘as ir Chrisas Boshas antrą sezoną iš eilės džiaugsis čempionų titulu. Tačiau ESPN siūlo pernelyg neužbėgti įvykiams už akių ir pateikia priežastis, dėl kurių „Heat“ artimiausiu metu nevertėtų rengti pergalės parado.

1. Sveikata

Praėjusį sezoną NBA atkrintamosiose „Heat“ nepavyko išvengti neprognozuojamų traumų padarinių. Pernai traumą patyrė ir kurį laiką komandai nepadėjo aukštaūgis Ch.Boshas.

Visa laimė, kad didžiojo trejeto narys susižeidė neilgam ir vėliau grįžo į rikiuotę. Antraip „Heat“ būtų turėję kur kas daugiau problemų.

Be Ch.Bosho Majamio ekipa sunkiai, bet peršoko Indianos „Pacers“ barjerą. O NBA apžvalgininkai sutinka, kad Ch.Bosho sugrįžimas buvo viena pagrindinių priežasčių, kodėl „Heat“ pavyko Rytų konferencijos finale atsitiesti prieš Bostono „Celtics“ atsiliekant 2:3.

Vėliau su Ch.Boshu „Heat“ dominavo ir NBA finale. Jei ne jis, L.Jamesas nebūtų nutildęs kritikų iškovotu čempionų žiedu.

Viena aišku – kai kalba pasisuka apie traumas, „Heat“ sirgaliai nedelsdami barbena į medį.

2. Vakarų konferencija

Rytuose „Heat“ krepšininkai nesulaukia didesnio pasipriešinimo. Artimiausius persekiotojus jie lenkia net 12 pergalių. Tačiau Vakaruose situacija visiškai kitokia.

Du rimčiausi galimi priešininkai superfinale – Oklahomos „Thunder“ ir San Antonijaus „Spurs“. Pavyzdžiui, „Thunder“ savo varžovus įveikia 1,3 taško didesnio skirtumu, nei „Heat“, o „Spurs“ rezultatas – identiškas čempionams. Vis dėlto reikia nepamiršti, kad Vakarų konferencijos klubų priešininkai yra pajėgesni nei Rytuose.

Taip, „Heat“ jau greičiausiai turės namų aikštės pranašumą bet kuriame atkrintamųjų etape, įskaitant finalą, tačiau pastarieji du superfinalai įrodė, kad tai nėra lemiamas veiksnys.

3. Nugalėtojai netampa čempionais

Įdomu, kad NBA reguliariojo sezono nugalėtojo vardas visiškai negarantuoja čempionų titulo. Tai puikiai atsispindi pastarojo dešimtmečio statistikoje.

Paradoksalu, tačiau tik vienintelį kartą iš devynių čempionų žiedus laimėjo ta komanda, kuri buvo pirma ir reguliariajame sezone. Tai 2007–2008 metais padarė Bostono „Celtics“.

Tiesa, įdomu, kad šešis sykius iš devynių reguliariojo sezono nugalėtojai prasibraudavo iki konferencijos finalo, tačiau nė karto nepatekdavo į didįjį finalą.

Taigi, NBA atkrintamosios yra visiškai nenuspėjamos, bet tuo krepšinis ir yra įdomus.


Šiame straipsnyje: LeBronas JamesasHeatNBA

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių