Triumfas: „Žalgiris“ - BBL čempionas (komentarai)

Kauno sporto halėje vyko BBL finalo ketverto finalas, kuriame Kauno "Žalgiris" susitiko su Rygos VEF.

Vakar pusfinaliuose Kauno "Žalgiris" be pasigailėjimo sutaršė "Ventspils", o VEF pateikė staigmeną, įveikdamas poros favoritu laikytą Vilniaus "Lietuvos rytą".

Favoritais laikyti kauniečiai sugebėjo pateisinti savo sirgalių lūkesčius. Ilias Zouro auklėtiniai nelengvoje ir permainingoje kovoje iškovojo pergalę 75:67 ir ketvirtą klubo istorijoje tapo Baltijos lygos čempionais.

"Žalgiris" iškovojo antrą sezono trofėjų. Po pergalės Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) taurės finale, dabar kauniečiai apdovanojimų lentyną galės papuošti ir BBL taure.

Rungtynių eiga:

"Žalgiris" rungtynes pradeda tokiu startiniu penketuku: D.Collinsas, A.Milaknis, M.Brownas, T.Klimavičius ir T.Pleistedas.

Rungtynių pradžia priklausė žalgiriečiams. Sužaidus tris minutes šeimininkai priekyje 10:5. VEF niekaip nesugebėjo sustabdyti greitų "Žalgirio" atakų.

Tado Klimavičiaus penktasis taškas ir 12:5.

VEF niekaip nesugebėjo apsiginti prieš "Žalgirio" priekinės linijos žaidėjus. Po T.Plaistedo metimo iš po krepšio - 16:8.

Rygiečiai kelius prie varžovų krepšio rasdavo vis sunkiau.

M.Pocius sumėtė du baudos metimus ir padidino persvarą iki 18:8.

Po pirmojo kėlinio 20:14.

Po sėkmingos pradžios žalgiriečiai kiek stabtelėjo ir tuo VEF netruko pasinaudoti. Persvara sumažėjo iki 2 taškų - 20:18.

T.Hughesas nepataikė nei vieno iš dviejų baudų, tačiau kamuolį sugriebęs T.Cainas rezultatą išlygino - 20:20.

Tado Klimavičiaus tritaškis - 23:20.

"Žalgirio" spurtas 7:0 ir kauniečiai vėl susikrovė apčiuopiamą persvarą 27:20.

A.Milaknio tritaškis pratesė šią sėkmingą atkarpą - 30:20.

"Žalgiris" apsukų nemažino. Po M.Kalniečio dėjimo 37:25.

Latviai baltą vėliavą kelti atsisakė - po K.Janičenoko tritaškio - 40:35.

Paskutinė "Žalgirio" ataka - netaikli.

Po pirmųjų dviejų kėlinių rezultatyviausiai žaidė po 10 taškų įmetę Tadas Klimavičius ("Žalgiris") ir Kristapas Janičenokas (VEF).

Sandžio Valterio tritaškis iš aikštės krašto, tačiau į tai Travisas Watsonas atsakė dvitaškiu - 42:38.

T.Hugheso du tritaškiai metimai, K.Berzinio dėjimas iš viršaus ir latviai jau priekyje - 47:44.

M.Pociaus du taškai su pražanga - 49:49.

M.Kalniečio du taškai su pražanga, tačiau baudos metimas buvo netikslus - 53:53.

55:53 po trijų kėlinių VEF pirmavo.

M.Pociaus sėkmingas reidas po krepšiu - 55:57. T.Klimavičius iš po krepšio - 57:57.

T.Klimavičius dėjimu padidino persvarą iki 3 taškų - 60:57.

Septynis iš eilės taškus įmetė P.Jankūnas ir "Žalgiris" vėl priekyje 65:60.

Svarbūs M.Browno taškai - 67:63.

Rungtynių pabaigoje puikiai sužaidė P.Jankūnas. Komandos kapitonas nebijojo imtis iniciatyvos lemiamu momentu ir įmetė kelis labai svarbius metimus.

"Žalgiris" švenčia pergalę 75:67.

"Žalgiris": T.Klimavičius 15 (9 atk. kam.), P.Jankūnas 12, M.Brownas 9, D.Collinsas (6 rez. perd., 5 kl.), M.Pocius bei M.Kalnietis (5 kl.) po 7, A.Milaknis 6, T.Watsonas 4, T.Delininkaitis, T.Pleistedas, M.Kuzminskas ir O.Samhanas po 2.

VEF: T.Hughesas 16, K.Janičenokas 12 (5 rez. perd.), T.Cainas 10.

Ilias Zouras

“Žalgirio“ vyriausiasis treneris

“Kaunas šiandien gali būtilabai laimingas. Sveikinu savo komandą,  žaidėjus, trenerių štabą. Visą naktį ruošiamės šiam mačui. Ačiū gerbėjams, kurie sunkiu metu mus palaikė. Pabaigoje mes buvome šiek tiek nervingi ir nepataikėme kelių metimų, tačiau gynyba leido mums nugalėti. Džiaugiuosi, jog iškovojome antrą sezono trofėjų ir dabar sieksime kuo geresnių rezultatų šalies čempionate.“

Ramūnas Butautas

VEF vyriausiasis treneris

„Pradėjome vangokai, „Žalgiris“ buvo aktyvesnis, dominavo aikštelėje. Pirmuosius du kėlinius buvome besivejančių vaidmenyje, bet vėliau žaidimas išsilygino. Kai kuriuose epizoduose net mes perėmė iniciatyvą ir diktavome savo sąlygas. Pabaigoje pritrūko sportinės laimės. „Žalgiris“ labiau patyrusi komanda. Ji turėjo didesnį atsarginių žaidėjų pasirinkimą.“


Šiame straipsnyje: BBLfinalasŽalgirisvef

NAUJAUSI KOMENTARAI

vilkas

vilkas portretas
Latvija! Latvija! :) Norėčiau, kad latviai padėtų žalgirį į vietą. Lietuvos Rytas jau padėtas į trečią vietą :) Bus tada Latvija - krepšinio šalis, nes runkeliai jau visai užsisvaigo, kad Lietuva krepšinio šalis nors nifiga žaisti nemoka. Net Eurolygos TOP-16 nieko gero parodyti. Va Ispanija tai ir krepšinio, ir futbolo, ir teniso, ir F-1, ir superbike šalis, bet jie kažkodėl nevaikšto kaip runkeliai nosis užrietę, nors sporte pasiekę 1000 kartų daugiau. Ypač krepšinyje. USA kalėjimų juodaodžių sportas - antroji Lietuvos religija :DDD

Kaunietis

Kaunietis portretas
Keikiu ir prakeikiu mikrovisatą, kuri savavališkai nutraukė Viasat sport Boltic kanalo retransliaciją kabeliu. Laukiu kol baigsis sutartis ir daugiau niekada su tais aferistais neprasidėsiu. (Kaip ir dauguma mūsų daugiabučio gyventojų)

vilkui

vilkui portretas
nuimk gaza,ko ce nervuojies?Isgerk uspakajonsu ir vaziuok i ispanija...siltnamiu raveti,ten taves laukia..
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių